Férfi közösségek találkozója

Hazai – 2014. március 15., szombat | 13:53

A veszprémi Szent Mihály főplébánia Szent József Férfi Társaságának meghívására március 8-án Veszprémbe látogatott a váci és rimóci Katolikus Férfi Társaság – tájékoztatott a Veszprémi Főegyházmegye. A veszprémi társaság tavaly alakult meg Nagy Károly apátkanonok kezdeményezésére.

A három férfi közösség 77 tagja a veszprémi várban megismerkedett a helyi műemlékekkel majd a Márfi Gyula érsek, Beer Miklós püspök és Nagy Károly apátplébános által koncelebrált szentmisével kezdték találkozójukat.

A hagyományos városnéző program mellett Nagy Károly plébános szakszerű idegenvezetésével a vendégek megtekintették a bazilikát, majd látogatást tettek az Érseki Palotába, ahol Márfi Gyula érsek kalauzolásában végignézték a termeket, majd a turisták által nem látogatható kápolnában imádkoztak.

A férfi társaságok tagjai megtekintették a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ kiállításait, majd Szabó Tamástól, az út létrehozójától hallhattak tájékoztatót a Mária út szellemiségéről az intézmény előadótermében.

A délutáni városnézést agapé követte a Gizella teremben, ahol a résztvevők együtt imádkoztak egymásért, családjukért és a magyar hazáért.

Nagy Károly apátkanonok a találkozóval kapcsolatban megjegyezte: öröm volt látni, ahogy a férfiak közös beszélgetéseikben gazdagították egymást. Felhívta a figyelmet arra is, hogy ezek a találkozások erősítik a társaságok szövetségét, barátságát, elhatározottságát.

Ezeknek a férfiközösségnek az a céljuk, hogy a tagokat kovászként és feladatokon keresztül aktivizálják, nem elfelejtve az imádságos lelkületet és az evangélium hirdetését.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria