Fiatal férfiaknak szerveztek lelkigyakorlatot a Váci Egyházmegye papnövendékei

2018. november 9., péntek | 11:55

Jöjj, kövess engem címmel szerveztek lelkigyakorlatot a váci egyházmegye kispapjai október végén Borsosberényben. A háromnapos programon családapai vagy papi hivatásra készülő fiatal férfiak vettek részt.

A lelkigyakorlat minden napján volt szentmise – amelyen a résztvevők szolgálatot is teljesítettek –, szentségimádás, elcsendesedés, előadás és személyes beszélgetés.

A program kezdetén, az első szentségimádásra pár kedves gondolatot kaptak a résztvevők szüleiktől, hogy azokat elmélkedjék végig. Majd Kovács Zsolt atya tartott elmélkedést, és szentmisét mutatott be a lelkigyakorlatozókért és családjaikért.

Másnap Horpácsra kirándultak a fiatalok, ahol Berta László atya – a közös szentmisét követően – előadást tartott a lelkigyakorlat résztvevőinek. A találkozás mély beszélgetéssel zárult.

A harmadik nap különleges élményét Szabó Gábor másodéves kispap tanúságtétele adta.

A szentgyónás, a szentmisék, az elcsendesedések mély tartalmat adtak a progamnak, és – a résztvevők beszámolója szerint – a táj szépsége, a falu békéje és a falubeliek kezdeményező szeretete, amellyel a fiatalembereket fogadták, hozzájárultak a lelki elmélyüléshez, az Istenhez való közeledéshez.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye; vacupblog

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-hogy-imadkozni-tudjunk-egyugyuve-kell-valnunk
Ferenc pápa: Hogy imádkozni tudjunk, együgyűvé kell válnunk!

Május 22-én a Szentatya befejezte a Miatyánknak szentelt katekézissorozatát. Figyelmeztetett, hogy állandóan ápolnunk kell az imádság szellemét, és minden élethelyzetben kapcsolatban maradhatunk az Atyával, ha engedjük, hogy a Lélek imádkozzon bennünk.

2019. május 22., szerda
grzegorz-gorny-az-elet-kulturajarol-az-civilizacio-mely-gyermeket-megoli-halalra-van-itelve
Grzegorz Górny az élet kultúrájáról: Az a civilizáció, mely megöli a gyermekét, halálra van ítélve

Grzegorz Górny lengyel riporter, esszéista, publicista, dokumentumfilm-rendező „Gyilkosság és orvostudomány” című könyve a Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” sorozatában a közelmúltban magyarul is megjelent. Ennek kapcsán beszélgettünk vele Budapesten.

2019. május 22., szerda
Útravaló – 2019. május 22.

Útravaló – 2019. május 22.

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. május 22.

Mai evangélium – 2019. május 22.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Jn 15,1–8

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle