Fiatal férfiaknak szerveztek lelkigyakorlatot a Váci Egyházmegye papnövendékei

2018. november 9. péntek 11:55

Jöjj, kövess engem címmel szerveztek lelkigyakorlatot a váci egyházmegye kispapjai október végén Borsosberényben. A háromnapos programon családapai vagy papi hivatásra készülő fiatal férfiak vettek részt.

A lelkigyakorlat minden napján volt szentmise – amelyen a résztvevők szolgálatot is teljesítettek –, szentségimádás, elcsendesedés, előadás és személyes beszélgetés.

A program kezdetén, az első szentségimádásra pár kedves gondolatot kaptak a résztvevők szüleiktől, hogy azokat elmélkedjék végig. Majd Kovács Zsolt atya tartott elmélkedést, és szentmisét mutatott be a lelkigyakorlatozókért és családjaikért.

Másnap Horpácsra kirándultak a fiatalok, ahol Berta László atya – a közös szentmisét követően – előadást tartott a lelkigyakorlat résztvevőinek. A találkozás mély beszélgetéssel zárult.

A harmadik nap különleges élményét Szabó Gábor másodéves kispap tanúságtétele adta.

A szentgyónás, a szentmisék, az elcsendesedések mély tartalmat adtak a progamnak, és – a résztvevők beszámolója szerint – a táj szépsége, a falu békéje és a falubeliek kezdeményező szeretete, amellyel a fiatalembereket fogadták, hozzájárultak a lelki elmélyüléshez, az Istenhez való közeledéshez.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye; vacupblog

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
segitettbol-lett-segito-bemutatjuk-szent-erzsebet-rozsaja-dij-idei-kituntetettjet
Segítettből lett segítő – Bemutatjuk a Szent Erzsébet rózsája díj idei kitüntetettjét

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia idén Horváth Kálmánnét, a Katolikus Karitász győri csoportjának önkéntesét tüntette ki a Szent Erzsébet rózsája díjjal, melyet Veres András, az MKPK elnöke adott át november 17-én a Szent István-bazilikában. A díjazottról szóló riportunkat olvashatják.

2018. november 19. hétfő
egyhazmegyei-ifjusagi-talalkozo-kiskoroson-misszios-kereszt-jelenleteben
Egyházmegyei ifjúsági találkozó Kiskőrösön, a missziós kereszt jelenlétében

Kiskőrösön rendezték meg a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye ifjúsági találkozóját, a KEFIR-t november 17-én.

2018. november 19. hétfő