Fiatal férfiaknak szerveztek lelkigyakorlatot a Váci Egyházmegye papnövendékei

2018. november 9. péntek, 11:55

Jöjj, kövess engem címmel szerveztek lelkigyakorlatot a váci egyházmegye kispapjai október végén Borsosberényben. A háromnapos programon családapai vagy papi hivatásra készülő fiatal férfiak vettek részt.

A lelkigyakorlat minden napján volt szentmise – amelyen a résztvevők szolgálatot is teljesítettek –, szentségimádás, elcsendesedés, előadás és személyes beszélgetés.

A program kezdetén, az első szentségimádásra pár kedves gondolatot kaptak a résztvevők szüleiktől, hogy azokat elmélkedjék végig. Majd Kovács Zsolt atya tartott elmélkedést, és szentmisét mutatott be a lelkigyakorlatozókért és családjaikért.

Másnap Horpácsra kirándultak a fiatalok, ahol Berta László atya – a közös szentmisét követően – előadást tartott a lelkigyakorlat résztvevőinek. A találkozás mély beszélgetéssel zárult.

A harmadik nap különleges élményét Szabó Gábor másodéves kispap tanúságtétele adta.

A szentgyónás, a szentmisék, az elcsendesedések mély tartalmat adtak a progamnak, és – a résztvevők beszámolója szerint – a táj szépsége, a falu békéje és a falubeliek kezdeményező szeretete, amellyel a fiatalembereket fogadták, hozzájárultak a lelki elmélyüléshez, az Istenhez való közeledéshez.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye; vacupblog

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
-az-legjobb-arvahaz-amit-soha-nem-epitenek-meg-bojte-csaba-hatvaneves
„Az a legjobb árvaház, amit soha nem építenek meg” – Böjte Csaba hatvanéves

„Hatvan év – mi ez az évmilliárdokhoz képest, amióta a mennyei Atya a világról gondoskodik! És a szeretet gyakorlása amúgy sem olyasmi, amiből bárki nyugdíjba mehetne” – vallja a ferences szerzetes, aki január 24-én ünnepli 60. születésnapját. Hivatásáról, életútjáról kérdeztük Csaba testvért.

2019. január 23. szerda
zenari-biboros-az-artatlanok-lemeszarlasa-ma-is-zajlik-sziriaban
Az ártatlanok lemészárlása ma is zajlik Szíriában – Interjú Zenari bíborossal

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép szenvedéseiről, és köszönetet mondott, amiért a magyar kormány támogatja a katolikus kórházakat. Ebből az alkalomból kérdeztük a szíriai helyzetről.

2019. január 23. szerda