Felsőbányán találkoztak a Szatmári Egyházmegye ifjúsági csoportvezetői

2019. február 15., péntek | 14:25

Az igazi barátságok keresésére és értékelésére buzdította Veres Attila felsőbányai plébános a Szatmári Egyházmegye ifjúsági csoportvezetőit február 8–11 között megrendezett téli találkozójukon Felsőbányán.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A közösségépítésre fordították február második hétvégéjét az egyházmegyei ifjúsági irodával kapcsolatot tartó és együttműködő fiatal csoportvezetők. A találkozó programja a kikapcsolódásra, a játékra és a beszélgetésekre helyezte a legnagyobb hangsúlyt, de a közös imák és az egyeztetések sem maradtak el. A csoportvezetők áttekintették együttműködésük sikereit, hálát adtak az elért eredményekért és elbúcsúztak azoktól a társaiktól, akik tanulmányi, valamint családi okokból nem tudják folytatni a közös munkát.

A hétvége során a kapcsolatok kérdése merült fel legtöbbször. A résztvevők beszélgettek a közösségi média nyújtotta előnyökről, azonban megjegyezték, a barátságokat a találkozásokban kell életben tartani. Erre buzdította őket a vasárnapi szentmise alkalmával Veres Attila felsőbányai plébános is, szentbeszédében Jézus Péterrel való barátságát állítva példaként eléjük. Mint mondta, a barátság motívumai hitünkben is jelen vannak, ezekre lehet figyelni, belőlük erőt, ötletet meríteni. Az igazi kapcsolatokra adott példát Jézus, tanítványaihoz való viszonyulásában.

A csoportvezetők saját közösségeikben, plébánosukkal közösen szervezik meg az ifjúsági életet, így fontos számukra, hogy jó kapcsolatépítők legyenek. Téli találkozójukon a közösség építésének lehetőségei mellett az idei programokat is áttekintették, és reménnyel tekintettek a következő találkozók felé.

Forrás és fotó: Szatmári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
-lelkem-gyerekkoromtol-igazgatva-volt-isten-az-eg-fele-latogatoban-horvath-gyula-k
„Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnél

Horváth Gyula 1959-ben született a Borsod megyei, kétezer lakosú Alsóvadászon, egy cigánytelepen. Napjaink egyik legnagyobb költője. Tizenhat évesen publikált először, ezután versei rendszeresen megjelentek az Élet és Irodalomban, a Vigiliában, az Új Írásban, a Tiszatájban.

2019. március 25., hétfő
ferenc-papa-loretoban-ferfi-es-no-hazassagan-alapulo-csalad-nelkulozhetetlen
Ferenc pápa Loretóban: A férfi és a nő házasságán alapuló család nélkülözhetetlen

Március 25-én mintegy tízezer hívőt köszöntött a Szentatya a loretói kegyhely előtti téren, miután misét mutatott be Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, és aláírta az ifjúságnak szentelt szinódus utáni apostoli buzdítását, amelyet április 2-án tesznek majd közzé.

2019. március 25., hétfő