Felsőbányán találkoztak a Szatmári Egyházmegye ifjúsági csoportvezetői

2019. február 15., péntek | 14:25

Az igazi barátságok keresésére és értékelésére buzdította Veres Attila felsőbányai plébános a Szatmári Egyházmegye ifjúsági csoportvezetőit február 8–11 között megrendezett téli találkozójukon Felsőbányán.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A közösségépítésre fordították február második hétvégéjét az egyházmegyei ifjúsági irodával kapcsolatot tartó és együttműködő fiatal csoportvezetők. A találkozó programja a kikapcsolódásra, a játékra és a beszélgetésekre helyezte a legnagyobb hangsúlyt, de a közös imák és az egyeztetések sem maradtak el. A csoportvezetők áttekintették együttműködésük sikereit, hálát adtak az elért eredményekért és elbúcsúztak azoktól a társaiktól, akik tanulmányi, valamint családi okokból nem tudják folytatni a közös munkát.

A hétvége során a kapcsolatok kérdése merült fel legtöbbször. A résztvevők beszélgettek a közösségi média nyújtotta előnyökről, azonban megjegyezték, a barátságokat a találkozásokban kell életben tartani. Erre buzdította őket a vasárnapi szentmise alkalmával Veres Attila felsőbányai plébános is, szentbeszédében Jézus Péterrel való barátságát állítva példaként eléjük. Mint mondta, a barátság motívumai hitünkben is jelen vannak, ezekre lehet figyelni, belőlük erőt, ötletet meríteni. Az igazi kapcsolatokra adott példát Jézus, tanítványaihoz való viszonyulásában.

A csoportvezetők saját közösségeikben, plébánosukkal közösen szervezik meg az ifjúsági életet, így fontos számukra, hogy jó kapcsolatépítők legyenek. Téli találkozójukon a közösség építésének lehetőségei mellett az idei programokat is áttekintették, és reménnyel tekintettek a következő találkozók felé.

Forrás és fotó: Szatmári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-hogy-imadkozni-tudjunk-egyugyuve-kell-valnunk
Ferenc pápa: Hogy imádkozni tudjunk, együgyűvé kell válnunk!

Május 22-én a Szentatya befejezte a Miatyánknak szentelt katekézissorozatát. Figyelmeztetett, hogy állandóan ápolnunk kell az imádság szellemét, és minden élethelyzetben kapcsolatban maradhatunk az Atyával, ha engedjük, hogy a Lélek imádkozzon bennünk.

2019. május 22., szerda
grzegorz-gorny-az-elet-kulturajarol-az-civilizacio-mely-gyermeket-megoli-halalra-van-itelve
Grzegorz Górny az élet kultúrájáról: Az a civilizáció, mely megöli a gyermekét, halálra van ítélve

Grzegorz Górny lengyel riporter, esszéista, publicista, dokumentumfilm-rendező „Gyilkosság és orvostudomány” című könyve a Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” sorozatában a közelmúltban magyarul is megjelent. Ennek kapcsán beszélgettünk vele Budapesten.

2019. május 22., szerda