Ifjúsági csoportok imádkoztak a keresztények egységéért Nagyváradon

Külhoni – 2018. január 23., kedd | 15:25

Január 20-án keresztény felekezetek ifjúsági csoportjai végeztek közös imádságot a nagyváradi római katolikus székesegyházban az ökumenikus imahét alkalmából. Jelen voltak a római katolikus, a görögkatolikus, a református, az evangélikus és a baptista közösségek fiataljai, valamint vezetőik.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az imaalkalmat Böcskei László nagyváradi megyéspüspök nyitotta meg, aki arról beszélt, hogy bár többfélék a keresztény közösségek, akárcsak egy eltörött cserép edénynek a részei, mégis egy egységet alkotnak, és ez az egység kifejezésre kell hogy jusson.

A legjobb módja az együvé tartozás kifejezésének az imádság és az ének közös nyelve – hangsúlyozta a főpásztor, és örömét fejezte ki, hogy a keresztények egységéért való imahét előestéjén ennyi fiatal gyűlt össze imára, hiszen ők az öröm és a remény hordozói.

A fiatalok szentírási részeket olvastak fel, zenével dicsőítették Istent, és imában kérték, hogy a Jézus Krisztus főpapi imájában elhangzottak megvalósuljanak: „Legyenek mindnyájan egyek. Amint te, Atyám, bennem vagy s én benned, úgy legyenek ők is eggyé bennünk, hogy így elhiggye a világ, hogy te küldtél engem.”

Az imaóra Böcskei László és Virgil Bercea görögkatolikus püspök, valamint Molnár Imola unitárius és Vincze Zoltán református lelkész áldásával zárult.

A találkozó kötetlen, játékos programokkal folytatódott a Pasztorális Központban.

Forrás és fotó: Nagyváradi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria