Szocska Ábel látogatása a görögkatolikus családtáborban Siófokon

Hazai – 2017. július 24., hétfő | 14:19

Idén július 17. és 22. között pihenhettek, kapcsolódhattak ki együtt a családok Siófokon, a hagyományos görögkatolikus családtáborban. Szocska Ábel nyíregyházi apostoli kormányzó is meglátogatta a táborozókat.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

„Ötszáz görögkatolikus sors tesz bizonyosságot itt, hogy az életünkben az Isten kegyelme működik” – mondta július 19-én, szerdán a reggeli Szent Liturgia prédikációjában Marincsák László edelényi parókus, és arra buzdította a jelenlévőket, hogy használják ki a lehetőséget, beszélgessenek, ismerkedjenek, és ezáltal legyenek egymásnak megerősítői.

A családok az egész metropóliából érkeztek a táborba. Sokan a Nyíregyházi Egyházmegye területéről, így természetes, hogy Szocska Ábel is látogatást tett Siófokon. Ottléte üzenet volt a táborozók felé: fontosak vagytok, fontos, hogy közösségben vagytok!

Szocska Ábel vezette a július 18-i, kedd esti vecsernyét, melynek végén köszöntötte mindazokat, akik a pihenésnek ezt a formáját, a görögkatolikus családtábort választották. Másnap reggel hét órakor kezdődött a liturgia. Azt gondolná az ember, hogy ez az időpont nyaralás alkalmával nem túl barátságos. Ám voltak, akik még korábban ébredtek. Őrájuk utalt Szocska Ábel rövid biztatásában: „Sportoló fiatalokat láttam, szembefutottak velem, ahogy a templomba igyekeztem. Arra gondoltam, milyen nagyszerű, hogy van céljuk, és annak elérése érdekében áldozatot hoznak, már kora reggel edzenek. Kedvem lett volna elmondani nekik, hogy még ennél magasabb céljaik is lehetnek… Nagyon örülök, hogy sokaknak természetes nyaralás alatt is korán kelve áldozatot hozni az örök élet elnyeréséért!”

Az apostoli kormányzó kora délutánig maradt Siófokon, megdicsérte a kézműveskedő gyerekeket, kipróbálta a népi játékok némelyikét, illetve meghallgatta Pintér József előadását Szent László életéről, erényeiről. A debreceni történelemtanár hitvallással beszélt, nem csupán az uralkodóról, hanem sokkal inkább a szentről, akinek pártfogását ő maga is kérni szokta. Szent László „király, akivel terve volt Istennek, és király, akinek terve van velünk”, csak legyünk nyitottak üzenetére – fogalmazta meg az előadó.

Forrás: Oroszné Obbágy Rita/Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria