Hangversenysorozat kezdődik a győri bencéseknél

2016. november 3., csütörtök | 14:10

A Kelemen Áron bencés szerzetes, karnagy által vezetett győri Collegium Musicum Jaurinense fiúkórus, a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium énekkara Soós Gábor orgonaművésszel közösen hangversenybérlet-sorozatot indít a 2016–17-es évadban.

A gregorián tételeket, valamint 17. századi jezsuita szerzők műveit bemutató koncertek helyszíne a Loyolai Szent Ignác-templom. Az Ignatius-hangversenybérlet első előadására november 7-én kerül sor Requiem címmel, majd 2017 januárjában El Camino, márciusban A tékozló fiú, májusban pedig Organum Paschale témában folytatódik a sorozat.


A koncertsorozatról további információk ITT érhetők el.


Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Soosgabor.hu, Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Címkék: egyházzene
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
elo-orokseg-piarista-multidezes-budapesten
Élő örökség – Piarista múltidézés Budapesten

„A piarista múlt jelene” címmel tartottak könyvbemutatóval, könyvtár- és múzeummegáldással, valamint kiállításmegnyitóval összekötött rendezvényt a budapesti Piarista Központban április 25-én a Piarista Rend Magyar Tartományának központi gyűjteményei.

16:26
van-kozunk-hozzad-nazareti
Vecsei Miklós: Van közünk hozzád, Názáreti

„Kilenc hónappal ezelőtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pajzsára cseréltük a korábbi állami fenntartó cégtábláját az egykori gödi Topház bejáratán. A második héten szolgálatra jelentkeztem az intézménybe, tizenkét órás ügyeletet vállaltam...” Vecsei Miklós írását olvashatják az alábbiakban.

14:48