Három vatikáni dikasztériumba látogatott el Ferenc pápa

Ferenc pápa – 2016. február 5., péntek | 9:04

A Szentatya február 4-én három vatikáni hivatalt keresett fel: az Új Evangelizáció és a Cor Unum Pápai Tanácsot, illetve a Keleti Egyházak Kongregációját. A látogatásról Rino Fisichella érsek nyilatkozott a Vatikáni Rádiónak.

Hálásak vagyunk a Szentatyának ezért a gesztusért, amely arról tanúskodik, hogy készségesen fordul munkánk felé – hangsúlyozta Fisichella érsek. – Nagy leckét adott nekünk arról, hogyan végezzük az új evangelizációt. Elsősorban a lelkipásztori megtérés témájáról szólt, amelyet nagyon szívén visel, ahogy a katekézis témáját is. Ez nagy kihívást jelent nekünk is és az egyháznak is. Ezekkel foglalkozott a pápa a dikasztérium feladataival összefüggésben. Emellett pedig természetesen készségesen rendelkezésre állt, hogy válaszoljon a munkatársak által hozzá intézett kérdésekre.

A látogatás sajátos jelentőséggel bír a szentév kontextusában is. Egy nagyon fontos körmenet vigíliáján vagyunk, amelyben Szent Leopold Mandić és Pietrelcinai Szent Pio atya relikviáit viszik ünnepélyesen a Szent Péter-bazilikába. A pápa erre is utalt, emlékeztetve, hogy nagyon tiszteli Leopold atyát. A Szentatya példákat akar állítani az egész világ elé e két szent gyóntató pap személyében, hogy felfedezzük a kiengesztelődés szentségének nagy értékét. Ferenc pápa azt szeretné elérni, hogy mély befogadással és a nagy irgalmasság lelkületével gyakorolják ezt a szentséget – hangsúlyozta Fisichella érsek.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria