Három veszprémi fiatal megvalósult álma a Karitász segítségével

Hazai – 2014. január 16., csütörtök | 12:55

A Katolikus Karitász és az MTVA közös programja a Jónak lenni jó elnevezésű rendezvénye során Veszprémben is megvalósult három, fogyatékossággal élő fiatal álma.

Az egyik veszprémi bentlakásos otthonban élő fiú kívánsága az volt, hogy eljusson egy rádióstúdióba, ahol bepillanthat a kulisszák mögé: megismerheti, miként is készül egy élő adás. A Mária Rádió veszprémi stúdójában a technikus megmutatta neki a műsorkészítés fortélyait, és megengedte, hogy beüljön a műsorvezetői székbe.

A mozgássérült Ádám Kevin szenvedélyes zene- és táncrajongó. Régóta várt álma valósult meg, amikor kedvenc táncegyüttese, az ExperiDance koreográfusával, Román Sándorral beszélgethetett a Fergeteges című előadásukat megelőzően, karácsony előtt Veszprémben. Kevin elmondta, hogy a Nagyidai cigányok és a Revans című műsorok a kedvenc elődásai. Meglepetésként a produkciók két népszerű táncosával is találkozhatott, Román Sándor pedig mesélt az előadás során használt kardok készítéséről, a rendezésről és egyéb kulisszatitkokról. A koreográfus egy, a táncosok által aláírt képpel is kedveskedett Kevinnek, valamint dedikált számára egy CD-t.

A harmadik veszprémi kívánság Lucáé volt, aki kedvenc zenekarával, az Alma együttessel szeretett volna találkozni és egy színpadon szerepelni. A zenekar tagjai nagy örömmel mondtak igent a felkérésre, és decemberben ellátogattak a Jónak lenni jó program veszprémi helyszínére. Az Alma együttes tagjai egy dalba foglalt névnapi köszöntéssel kedveskedtek Lucának, valamint búcsúzóul odaajándékozták neki az együttes vezetőjének csörgőjét.

karitasz.hu/Magyar Kurír