Hazánkba érkezik a Serra International küldöttsége

2009. május 19. kedd, 15:08

Magyarországra látogat a Serra International papi és szerzetesi lelkiségi mozgalom nemzetközi összekötője és kísérete május 21. és 23. között.

A delegációt 21-én, csütörtökön Veres András szombathelyi megyéspüspök fogadja. 22-én a Pécsi Egyházmegye püspökével, Mayer Mihállyal folytatnak megbeszélést, 23-án pedig Jánkmajtison kerül sor az ottani kluboknak a nemzetközi szervezetbe való befogadására. A delegáció Bosák Nándor debrecen-nyíregyházi megyéspüspökkel is találkozik – tájékoztatott Várbíró Péter.

Junipero Serra ferences misszionárius, szerzetes Amerikában élt a 18. században. II. János Pál pápa 1988-ban avatta boldoggá. Az ő nevét vette fel a papi és szerzetesi hivatások lelkisége, amely többek között papnövendéket támogat tanulmányaik elvégzésében.

A mozgalom honlapja: www.serra.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
tornya-erika-rscj-jezusnak-nagyon-sok-arca-lehet-es-ez-gyonyoru
Tornya Erika RSCJ: Jézusnak nagyon sok arca lehet, és ez gyönyörű!

Tornya Erika Sacré Coeur-nővér január 27-én tette le örökfogadalmát Rómában. Arról kérdeztük – Európa és a világ sokféle vidékén tapasztalatokat szerzett szerzetesként –, hogyan éli meg hivatását, mit jelent az Egyház egyetemessége.

19:59
erdo-peter-mindszenty-biboros-kereszteny-erenyekrol-hosiesen-tett-tanusagot
Erdő Péter: Mindszenty bíboros a keresztény erényekről hősiesen tett tanúságot

Február 13–15. között plenáris tanácskozást tartott az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció, melyen részt vett Erdő Péter bíboros, prímás is. A tanácskozás után, Budapesten kérdeztük a bíborost a találkozóról és a Mindszenty József boldoggá avatásának határkövét jelentő pápai döntésről.

17:25