Házat kapott Mohácson a Katolikus Karitász

Hazai – 2017. november 23., csütörtök | 15:19

A mohácsi karitászcsoport új helyen, egy négyszáz négyzetméteres házban folytatja egyre bővülő tevékenységét. Az új székhelyet Udvardy György pécsi megyéspüspök áldotta meg november 18-án.


A mohácsi plébánián három évvel ezelőtt alakult meg az Árpád-házi Szent Erzsébet-karitászcsoport, tagjai a Duna-parti város mellett a környező településeken is végeznek önkéntes tevékenységet. Eddig a plébánia folyosóin, az iskola tantermeiben találtak ideiglenes, sokszor alkalmatlan helyet a szolgálatra. Idén egy Mohácsról származó, Kaliforniában élő hölgy, Kispál Magdolna felajánlotta házát a Katolikus Karitász javára. A korábban szórakozóhelyként üzemelő ingatlan hírhedt volt Mohácson, a jó ügy azonban feledteti a múltat.

Martina Erzsébet, a mohácsi önkéntescsoport vezetője és Bacsmai László mohácsi plébános irányításával sokan összefogtak, hogy a négyszáz négyzetméteres ház a helyi karitász új otthona lehessen. Októberben például a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akció keretében a fiatalok pakolták a bútorokat és rendezték be a termeket. Az épületben raktárt is kialakítottak, így az adományokat itt tudják átmenetileg tárolni. A karitásztevékenységet végző önkéntesek mellett helyet kapnak a házban a helyi cserkészek is.

November 18-án délután Udvardy György pécsi megyéspüspök szentmisét celebrált, és megáldotta az új karitászházat. Köszöntőt mondott Martina Erzsébet csoportvezető, Kovácsné Bodor Erika mohácsi alpolgármester és Besenczi Zsolt, a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász igazgatója.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria