A hitben megélt házasság erőteljes tanúságtétel a szentháromságos Istenről

A MÉCS Családközösségek lelkinapját tartotta Bíró László püspök Budapesten

Hazai – 2013. február 21., csütörtök | 16:11

A MÉCS, amely 1996 óta szolgálja a családok hitben és szeretetben való erősödését, minden évben nagyböjtben tartja országos lelkinapját, hagyományosan Bíró László családreferens, tábori püspök vezetésével.

A február 16-án tartott lelkinapon Bíró püspök a hit évének lelkiségéről beszélt. „A hit éve nem nyüzsgés, hanem a Krisztussal való egység felszítása” – figyelmeztette az ország számos pontjáról érkezett kétszáz jelenlévőt. 

Az efezusi levélben említett „krisztusi fogságról” elmélkedve így fogalmazott: „Életünk bilincsei, ha az Úrba helyezzük őket, a szeretet kötelékeivé válnak. Lánccá, amely odaláncol Krisztushoz és egymáshoz – és megcsillan rajta a szabadság. Ha elfogadjuk emberségünk és életünk korlátait, a mélyben rábukkanunk a rejtőzködő Istenre.”   

„Kellő erőt képviselünk ahhoz, hogy előmozdítsuk Isten országát” – biztatta a püspök XVI. Benedek pápa szavaival a jelenlévő házaspárokat, hozzátéve: fontos, hogy pozitívan lássák az életet, és a remény hordozói legyenek a családban, az egyházközségben, a világban. Ehhez mindenkinek elsősorban saját megtérésén kell munkálkodnia, mert – mint mondta – „a világ csak azt az evangelizációt fogadja el, amely az Atya imádásából, az imádság csendjéből fakad.”

Bíró püspök három elmélkedését egy-egy házaspár tanúságtétele követte. Az utolsó elmélkedés után kiscsoportos beszélgetés következett, majd szentmisével zárult a nap.

A korábbi évek MÉCS lekinapjainak hanganyagai meghallgathatóak itt.

Magyar Kurír

(mk)