A hitoktatásról tanácskoznak az európai felelősök

Kitekintő – 2012. április 27., péntek | 12:39

Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) 2012. május 7-e és 10-e között rendezi meg Rómában 12. európai kongresszusát a hitoktatásról. A találkozóra meghívták a hitoktatásért felelős országos irodák, szervezetek vezetőit.

A tanácskozást a CCEE Hitoktatás, iskola és egyetem elnevezésű bizottsága készítette elő. A bizottság elnöke Anglia és Wales Püspöki Konferenciájának elnöke, Westminster érseke, Vincent Nichols – áll a CCEE sajtóközleményében.

A találkozó témája: Bevezetés a keresztény életbe az új evangelizáció távlatában. Különös figyelmet szentelnek a 7 és 16 év közötti korosztálynak. A téma a Hit éve távlatában az új evangelizáció témakörébe illeszkedik, a Katolikus Egyház Katekizmusa megjelentetésének 20. és a II. Vatikáni Zsinat kezdetének 50.  évfordulójának évében.

Az Olasz Püspöki Konferencia elnöke, Mariano Crociata köszönti az első nap reggelén az egybegyűlteket, majd Vincent Nichols mond bevezető gondolatokat.

Május 9-én, szerdán 19.30-kor a római Santa Maria Maggiore-bazilikában szentmisét  mutatnak be Európáért, amelyre meghívták az európai országok Szentszékhez akkreditált nagyköveteit is. A szentmisét Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, a CCEE elnöke mutatja be.

Magyar Kurír

(tzs)