Hittantábort rendeztek Bélfenyéren

2017. szeptember 7. csütörtök 17:40

Augusztus utolsó hetében rendezték meg a többéves hagyománnyal rendelkező bélfenyéri hittantábort. Az esemény a helyi római katolikus plébánia és Kolping Család Egyesület, valamint a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség támogatásával valósult meg.

Az idei tábor a hittani ismeretek fejlesztése mellett több önismereti előadást és játékot is tartalmazott. A hét fő témái a kötődés, fejlődés, akarat edzése, kitartás, bizalom Istenben, szeretet, kommunikáció és konfliktuskezelés voltak; az ezekhez kapcsolódó tevékenységek sok játékkal, napi szentmisével egybekötve zajlottak. A táborba Bélfenyéren kívül több helységből érkeztek résztvevők, többek között Tenkéről, Nagyszalontáról, Nagyváradról, Csernakeresztúrról, Kisjenőről és Székelyhídról.

Lelkipásztorok, hittanárok, önkéntesek, pszichológusok és zenészek töltöttek el egy-egy napot a fiatalokkal, de voltak, akik egész héten segítették a tábor munkáját, például a 88-as számú nagyváradi Szent László Cserkészcsapat Szilágyi Gyula parancsnok vezetésével, valamint Kiss Márton bélfenyéri plébános.

A tábori hét első napja ismerkedő játékokkal, csapatbeosztással, csapatnév választással, csapatzászló készítésével zajlott, melyet szentmise koronázott. A második napon Imre Edit szerzetesnő tanította liturgikus táncra a gyermekek egy részét, mások bizalomjátékokkal próbálkoztak, illetve sportfoglalkozásokon vettek részt. A harmadik napot Nagyszalontán töltötték a táborozók, a negyediket pedig a madarászi strandon. Ez után Kiss Géza koncertjén vettek részt Nagyszalontán.

A táborzáró szentmisét Kiss Márton celebrálta. Homíliájában arra buzdította a gyermekeket, hogy amit itt elkezdtek otthon folytassák, amit itt tanultak, otthon átadják, mert a szeretet olyan, hogy minél többet adunk, annál több marad.

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Püspökség

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
magyar-puspokok-papanal-mohos-gabor-talalkozas-kulisszatitkairol
Magyar püspökök a pápánál – Mohos Gábor a találkozás kulisszatitkairól

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) november 20. és 25. között ad limina látogatást tesz a Vatikánban. Az esemény magyarországi főszervezőjét, Mohos Gábort, az MKPK titkárát kérdezte Vértesaljai László SJ a Vatikáni Rádió magyar szerkesztőségében.

11:00
krisztus-bennunk-az-orok-elet-feltamadas-remenye-magyar-puspokok-szent-peter-bazilikaban
Krisztus bennünk az örök élet, a feltámadás a reménye – A magyar püspökök a Szent Péter-bazilikában

November 20-tól 25-ig ad limina látogatáson vesznek részt a Vatikánban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) tagjai. November 21-én, kedden reggel a magyar püspökök szentmisét mutattak be a Szent Péter-bazilika Magyarok Nagyasszonya-kápolnájában Erdő Péter bíboros főcelebrálásával.

2017. november 21. kedd