Hittantábort rendeztek Bélfenyéren

2017. szeptember 7. csütörtök 17:40

Augusztus utolsó hetében rendezték meg a többéves hagyománnyal rendelkező bélfenyéri hittantábort. Az esemény a helyi római katolikus plébánia és Kolping Család Egyesület, valamint a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség támogatásával valósult meg.

Az idei tábor a hittani ismeretek fejlesztése mellett több önismereti előadást és játékot is tartalmazott. A hét fő témái a kötődés, fejlődés, akarat edzése, kitartás, bizalom Istenben, szeretet, kommunikáció és konfliktuskezelés voltak; az ezekhez kapcsolódó tevékenységek sok játékkal, napi szentmisével egybekötve zajlottak. A táborba Bélfenyéren kívül több helységből érkeztek résztvevők, többek között Tenkéről, Nagyszalontáról, Nagyváradról, Csernakeresztúrról, Kisjenőről és Székelyhídról.

Lelkipásztorok, hittanárok, önkéntesek, pszichológusok és zenészek töltöttek el egy-egy napot a fiatalokkal, de voltak, akik egész héten segítették a tábor munkáját, például a 88-as számú nagyváradi Szent László Cserkészcsapat Szilágyi Gyula parancsnok vezetésével, valamint Kiss Márton bélfenyéri plébános.

A tábori hét első napja ismerkedő játékokkal, csapatbeosztással, csapatnév választással, csapatzászló készítésével zajlott, melyet szentmise koronázott. A második napon Imre Edit szerzetesnő tanította liturgikus táncra a gyermekek egy részét, mások bizalomjátékokkal próbálkoztak, illetve sportfoglalkozásokon vettek részt. A harmadik napot Nagyszalontán töltötték a táborozók, a negyediket pedig a madarászi strandon. Ez után Kiss Géza koncertjén vettek részt Nagyszalontán.

A táborzáró szentmisét Kiss Márton celebrálta. Homíliájában arra buzdította a gyermekeket, hogy amit itt elkezdtek otthon folytassák, amit itt tanultak, otthon átadják, mert a szeretet olyan, hogy minél többet adunk, annál több marad.

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Püspökség

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
az-udvosseg-eletado-ereje
Az üdvösség életadó ereje

Keresztelő Szent János születése – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 1,57–66.80)

16:00
papszenteles-elott-nyitott-szivvel-holpar-balazs
Nyitott szívvel – Holpár Balázs, a Győri Egyházmegye újmisése

Holpár Balázzsal a szentelés előtti nap délutánján beszélgettünk a győri szeminárium rekreációs termében.

12:00