Hivatásról szóló blogot indítottak a Sacré Coeur nővérek

Hazai – 2012. november 21., szerda | 16:03

A rend „születésnapján” blogot indított a Szent Szív Társaság.

Elindult a Szent Szív Társaság (Sacré Coeur nővérek) blogja, ahol a saját útjukat, élethivatásukat kereső fiatalok kaphatnak inspirációt, támogatást. A blog szerzőinek célja tájékoztatásuk szerint az, hogy olyan témák kerüljenek elő, ami valóban aktuális, a fiatalok mindennapi életét érinti, ezért arra buzdítják az olvasókat, hogy bátran kommenteljenek, kérdezzenek, adjanak visszajelzést arról, hogy mi jelent valódi segítséget az útkeresésben.

„Mivel épp ma vagyunk 212 évesek, ezért a szülinapra meglepjük magunkat – és Titeket – a blogunkkal, ahol segítséget kínálunk számotokra az útkereséseitekben, a döntéseitekben.  Néha nehéz eldönteni, melyik a te utad. Ismerős a helyzet? Tanár legyél-e vagy idegenvezető? Mekkora összegű diákhitelt igényelj? Házasodj-e vagy várj az elköteleződéssel? Maradj a hazádban vagy vállalj munkát a világ távoli szegletében?” – olvasható a blog nyitóposztjában.

A Sacre Coeur nővérek rendje egy Szent Ignác-i lelkiségű szerzetesrend. Mint írják: „minden rendnek saját története van. Mi azért november 21-én ünneplünk, mert  alapítónőnk, Szent Barat Magdolna Zsófia és első társai épp aznap kötelezték el magukat Jézus szorosabb követésére. Ez a párizsi fogadalom nem volt  rendkívüli, vagy nagyszabású, mégis <beláthatatlan> következményekkel járt. A fiatal nőkből álló maroknyi, lelkes, nagyvonalú és bátor csapat azt érezte, hogy szeretnének valami fontos dolgot tenni  Istenért, a világ javára. Nyugtalanságuk és útkeresésük eredménye lett ez az elköteleződés. Hamarosan ebből a kis csoportból nőtt ki szerzetesrendünk, a Szent Szív Társaság, amely a világ minden részén jelen van.”

Magyar Kurír