Humanitárius segítségnyújtásra készül Ukrajnában a Máltai Szeretetszolgálat

Kitekintő – 2014. február 24., hétfő | 18:58

Egy Ukrajnában kialakuló humanitárius válság kezelésére, és az ebből adódó feladatok ellátására készül a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A karitatív szervezet gyűjtést hirdet a szomszédos országban élő rászoruló emberek támogatására.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat határ mentén működő szervezetei felkészülnek arra, hogy a válság elmélyülése esetén humanitárius segítséget nyújtsanak. A Máltai Szeretetszolgálat mindennapos kapcsolatban áll a beregszászi és a lembergi máltai szervezetekkel, de a romániai Máramaros megyei karitatív szervezettekkel is egyeztetett a szükséges lépésekről.

A kárpátaljai civil szervezetek tájékoztatása szerint sokakat nehéz helyzetbe hozott a januári nyugdíjak és a közalkalmazotti fizetésének elmaradása. Ha az érintettek a februári járandóságukhoz sem jutnak hozzá, súlyos helyzet alakulhat ki, a szegénységet pedig a válság miatt meginduló infláció is tovább mélyíti. Elsősorban az egyedül maradt idős emberek, a több gyermeket nevelő családok és a betegek szenvedhetnek komoly szükséget.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat cselekvési tervet készített arra az esetre, ha a következő időszakban tovább romlik a helyzet, hogy a lehető legrövidebb időn belül segítséget tudjon nyújtani a legelesettebb embereknek. A karitatív szervezet adománygyűjtést hirdet, a felajánlásokat a 11784009 – 20200673 számú bankszámlán fogadja.

Fotó: MTI

Magyar Máltai Szeretetszolgálat/Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria