Jégkorongozók is segítik a székesfehérvári bazilika megújulását

Hazai – 2014. szeptember 10., szerda | 11:45

A zsúfolásig megtelt székesfehérvári jégcsarnokban nagy taps kíséretében dobta be a korongot Spányi Antal megyéspüspök a szeptember 7-én megrendezett Ifj. Ocskay Gábor Emléktornán. A főpásztor ezzel köszönte meg a SAPA Fehérvár AV19 hokicsapatának, hogy gyűjtést szerveztek a fehérvári bazilika megmentésére – közölte a Székesfehérvári Egyházmegye.


Adakozni a hatodik alkalommal megrendezett emléktorna mindkét napján, szeptember 6-án és 7-én is lehetett a jégcsarnokban elhelyezett urnákban. A klub az emlékmezek árveréséből befolyt teljes összeget is felajánlotta a bazilika renoválására. Az összegyűlt mintegy 700 ezer forinttal a székesfehérvári székesegyház mielőbbi felújítását támogatják.

Spányi Antal megyéspüspök a székesfehérvári egyházmegye nevében köszönetét fejezte ki az Alba Volán Sportclub Jégkorong Szakosztályán kívül az emléktornán adakozóknak is – a csapat szurkolóinak, támogatóinak –, hogy e nemes célra, a felbecsülhetetlen értékű műemlék templom megmentésére ajánlották fel adományukat.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria