Ifjúsági találkozót tartottak Szegeden

2017. szeptember 26. kedd 19:00

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Irodája szeptember 23-án rendezte meg a Szent Gellért Ifjúsági Találkozót. A rendezvény helyszíne a szeged-alsóvárosi ferences templom, továbbá a Karolina Általános Iskola és Gimnázium volt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az idei találkozó témája a kitartás volt. A több mint negyven településről érkező 450 fiatalt imádság, előadás, csoportfoglalkozások, flashmob, közös szentségimádás és szentmise várta.

A reggeli dicséretet Gyulay Endre nyugalmazott püspök tartotta, aki képmeditációs imádságában az élet olyan mozzanatait emelte ki, melyekben a kitartás elengedhetetlenül fontos: akár egy kisgyermek nevelésében, egy párkapcsolatban vagy az élet egyéb fordulópontjain felbukkanó kihívásokban.

Az imádságot követően Hirling Zsolt világ- és Európa-bajnok evezős tartott előadást a kitartásról. Beszédében személyes példákon keresztül osztotta meg az érdeklődőkkel, mit jelent számára a kihívás, illetve hogy mit jelentett akkor, amikor a különböző világversenyeken vett részt. A fiatalokat arra buzdította, hogy az élet minden területén gyakorolják a kitartást, ugyanis a világ számos egyszerűbb és könnyebb utat kínál, de ezek nem segítenek a személyiség és az istenkapcsolat kibontakozásában. A keresztény világnézet azonban megkívánja, hogy az életet komolyan vegyük és az egymás iránti szeretetben kitartóak legyünk.

Az előadást követően a fiatalok csoportfoglalkozáson vettek részt, melynek keretében játékos, beszélgetős formában oszthatták meg egymással a témához kapcsolódó gondolataikat és tapasztalataikat. A délután folyamán számos ügyességi játék várta a résztvevőket: csocsózhattak az egyházmegye papnövendékeivel, valamint focizhattak, kötélhúzással, célba dobással és sok más csapatjátékkal tehették próbára kitartásukat.

Az ifjúsági programot szabadtéri szentségimádás és szentmise zárta, melyet Kopasz István üllési plébános tartott, aki prédikációjában kiemelte: „A keresztény élet olyan, mint folyton az árral szemben haladni. Ha az ember feladja, elsodorja az ár, ezért össze kell fognunk, és nem állhatunk meg.”

A találkozón a zenei szolgálatot a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség énekkara végezte. A programok lebonyolításában önkéntes fiatalok és a Karolina Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium diákjai segítettek.

Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Fotó: Kiss Gergely, Soczó Géza

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
kuldetesunk-nem-egyszemelyes-feladat-beiktattak-hortobagyi-cirillt-az-uj-pannonhalmi-fo
Küldetésünk nem egyszemélyes feladat – Beiktatták Hortobágyi Cirillt, az új pannonhalmi főapátot

A bencés rend alapítójának, Nursiai Szent Benedeknek főünnepén, március 21-én iktatták be tisztségébe az új pannonhalmi főapátot, Hortobágyi T. Cirillt, Szent Asztrik apát 86. utódát.

19:03
ferenc-papa-miserol-az-aldozasban-jezus-is-magahoz-vesz-minket
Ferenc pápa a miséről: Az áldozásban Jézus is magához vesz minket!

Március 21-én a Szentatya folytatta katekézissorozatát a szentmiséről, e héten az áldozásról elmélkedett. Azt hangsúlyozta, hogy az Eucharisztia gyógyszer is számunkra, és amikor áldozunk, nemcsak mi vesszük magunkhoz Jézust, hanem ő alakít magába minket.

19:54