Imából forrásozó segítségnyújtás – A Mária Légió tagjai találkoztak Szatmárnémetiben

Külhoni – 2017. február 20., hétfő | 14:08

Február 17-én és 18-án a Mária Légió Keresztények Segítsége Régiája hatodik alkalommal rendezte meg találkozóját Szatmárnémetiben, amelyen Schönberger Jenő püspök is részt vett.

A Mária Légió tagjainak találkozója február 18-án szentmisével vette kezdetét, majd Schönberger Jenő püspök köszöntötte a résztvevőket, és háláját fejezte ki azért a munkáért, amit nap mint nap végeznek. „Hiszen tudom, nem csak imádkoznak – bár ez a legtöbb, amit az ember tehet. Viszont az imádságból forrásozik minden más, minden olyan szeretetcselekedet, amit felebarátainkért teszünk. Ha az imádságból forrásozik, akkor biztosan lesz gyümölcse. A lényeg valóban az, hogy szívből ajánljunk fel mindent, amit tehetünk a Boldogságos Szűzanyának, hogy ő sokszorozza meg azt a keveset és használja fel azoknak a lelkeknek a javára, akik a legjobban rászorulnak” – fogalmazott.

A délelőtti elmélkedést Tatár Zoltán János kisdengelegi plébános tartotta. Ebben emlékeztetett, a keresztényekre az igazi veszélyek nem kívülről leselkednek, hanem belülről érkeznek, ha elfelejtik megélni a hitüket. Kérte ugyanakkor, hogy a Mária Légióban is figyeljenek az összhangra, imádkozzanak másokért, s különösen a bűnösökért. Legyenek igazi szeretetközösség, amely békében él, segíti tagjait. Így maradhatnak vonzók mások számára – tette hozzá Tatár Zoltán.

Délután Jakab Norbert, a szatmárnémeti Szent Antal-egyházközség plébánosa lelkesítette a Mária-légiósokat. Rámutatott, Isten irgalmába kell helyezni az örömöket és a bánatokat is. Mint mondta, a segítségnyújtásban gyakoriak a nehéz pillanatok, sőt, sokszor segítő szó nélkül marad az ember. Olykor nem kap lelkesítő szavakat, máskor pedig nem tud mit mondani egy-egy szélsőségesen nehéz esetben. Ilyenkor a nyolc boldogság kell hogy eszünkbe jusson, ez adhat erőt és vigaszt bármely időben, és így lehet magasztalni Istent minden élményben – fogalmazott.

Forrás és fotó: Szatmárnémeti Római Katolikus Egyházközség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria