In memoriam Molnár Béla

2017. április 18. kedd 13:24

Az április 8-án elhunyt Molnár Béla atyára emlékezik Fodor Artur, aki a Regnum Marianum mozgalom irodavezetőjeként közelről ismerhette a közösség köreiben igen népszerű lelkipásztort.

Béla atya 71 évesen hagyott itt minket. Tudtuk, hogy egészsége az utóbbi években nagyon megromlott, de halálhíre mégis váratlanul ért minket, és megrendítően hatott.

Bő öt év volt az az időszak, amikor irodavezetőként 2001-től 2006-ig közvetlenül együtt dolgoztam vele regnumi házfőnöksége idején. Nem a távolság szépíti meg, hogy csak pozitív élményeim, emlékeim vannak minden közös ügyünkről, munkánkról és találkozásunkról. Azok közé a nem gyakran fellelhető kooperatív vezetők közé tartozott, akik többre értékelték a közös bölcsességet, mintsem hogy saját akaratukat kizárólagosan keresztülvigyék. Olyan szolgálatkész pap volt, akivel kiegyensúlyozottan és hatékonyan lehetett együtt munkálkodni. Sajátos stílusa és humora, jó értelemben vett nagyvonalúsága sokszor áthidalta a nehéz pillanatokat.

Molnár Béla, 2014. december 8-án, a Szent István-bazilikában Somogyi Sándortól átveszi a Regnum Marianum Év Embere díjat

2014-ben, hosszú házfőnöki megbízatásának átadását követően kapta meg a Regnum Marianum közösség „év embere” díját, mely elismeréshez kapcsolódó méltatásnál jobban nem is lehet megfogalmazni mindazt, ami jellemző volt rá:

„Mindenkor a békét és az egymásra nyitott megértő odafordulást képviselte, javasolta és ennek szellemiségét közvetítette.

Az általa ellátott házfőnöki időszak hosszú periódus volt, a közösség által őrá ruházott szolgálatot (újra)vállalta akkor is, amikor egyéb feladatai és egészségi állapota miatt is különleges belső erőre és alázatra volt mindehhez szüksége. A tizenkét év alatt ajtaja mindig nyitva állt, a regnumi programokon, vezetőképzőkön jelen volt, a sok-sok pályázati elszámolást, egyesületi papírokat türelemmel adminisztrálta.

Regnumi értékeinket nyitott gondolkodással és szívvel a közösségen kívül is közkinccsé tette, plébánosi működésében a regnumi törekvések kifelé való kamatoztatása jelent meg, ami egyházközségét is gazdagította....”

Földi közösségünkből hiányozni fog, a nagy égi és végső Közösségbe viszont megérkezett – köszönet az Úristennek, hogy velünk volt és együtt dolgozhattunk.

Molnár Béla lelki üdvéért április 28-án, pénteken 10 órakor mutatnak be szentmisét a budapest-pestújhelyi Keresztelő Szent János-plébániatemplomban. Hamvait ezt követően helyezik örök nyugalomra a feltámadás hitével és reményével az óbudai Jó Pásztor-templom urnatemetőjében (Budapest, III. kerület, Szőlő utca 56.) déli 12 órakor kezdődő szertartás keretében.

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Nézőpont
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
uj-rendtagokat-avattak-szuveren-maltai-lovagrendben
Új rendtagokat avattak a Szuverén Máltai Lovagrendben

Keresztelő Szent János ünnepén, június 24-én, Budapesten, a Szent Ferenc Sebei-templomban szentmise keretében hat új rendtagot avattak a Szuverén Máltai Lovagrendben.

12:33
erdo-peter-szabolcsi-nemzeti-zsinat-helyszinen-legfontosabb-az-isten-es-emberszeretet-torvenye
Erdő Péter a szabolcsi nemzeti zsinat helyszínén: A legfontosabb az isten- és emberszeretet törvénye

Több ezer zarándok vett részt a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Szent László-évben rendezett központi ünnepségén Szabolcs községben, az I. László király által 1092-ben összehívott nemzeti zsinat helyszínén június 24-én. Az ünnepi szentmise főcelebránsa és szónoka Erdő Péter bíboros, prímás volt.

2017. június 24. szombat