Inkább fussunk, mint rohanjunk – Adventi futás Nyíregyházán

2018. december 19. szerda, 17:16

Nyíregyházán az Örökösföldi Görögkatolikus Egyházközség másodszor szervezte meg advent derekán a Hova rohansz? elnevezésű családi futódélutánt.

A baráti társaságból alakult Nyírségi Amazonoknak köszönhetően pedig egy pohár krémlevesre, teára vagy forralt borra, egy szelet kenyérre és némi süteményre mindenki vendég volt a téli hidegben, a gyerekek pedig kézműves-foglalkozással és ölbéli játékokkal tölthették az időt a meleg hittanteremben.

A legkisebbek sem maradtak azonban végig odabent. A gyerekkörön végigfutottak sokukkal a szülők, nagyszülők, majd hógolyócsatával, szánkózással élvezték a tél első igazi havát. A felnőttek beszélgettek, a mini adventi vásár előtt nézelődtek vagy szurkoltak a befutóknak, akik 2,5 és 5 kilométeres kört tehettek meg a templom környékén. Ingyenes egészségügyi szűrésekre is volt lehetőség.

Papp Angéla, az egyik szervező elmondta, a rendezvény jó alkalom arra is, hogy a vasárnapi szertartásokon csak látásból ismerős hívek beszélgessenek, ismerkedjenek egymással. S most a nyitott templomkapun talán az érdeklődő nyíregyháziak is szívesebben betérnek.

Azok, akik futottak, és akik csak megnézték az adventi időszak eme üde színfoltját egy-egy mézeskalács-éremmel és apró ajándékokkal térhettek haza.

Forrás és fotó: Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: sport
Vezető híreink - olvasta már?
panama-nap-interju-gabor-miklossal
Panama-napot szerveznek Budapesten az IVT jegyében – Interjú Gábor Miklóssal

A közép-amerikai Panamavárosban holnap elkezdődik az ifjúsági világtalálkozó (IVT). Ennek jegyében „Panama-napot” szerveznek a magyar fiatalok számára Budapesten január 26-án. Az előkészületekről és a programokról Gábor Miklóst, az MKPK Ifjúsági Bizottságának irodavezetőjét kérdeztük.

2019. január 21. hétfő
magyar-viceposztulatort-neveztek-ki-zita-kiralyne-boldoggaavatasi-ugyeben
Magyar viceposztulátort neveztek ki Zita királyné boldoggáavatási ügyében

Az egyházmegyei szakasz posztulátora, Alexander Leonhardt, a strasbourgi érsekség papja Nagy Norbert teológust kérte fel, hogy legyen a boldoggá avatás magyar vonatkozású ügyeinek támogatója viceposztulátori minőségben.

2019. január 21. hétfő