Interneten is elérhető az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye lapja

2019. február 21., csütörtök | 17:17

Az „Esztergom-Budapest” című lap negyedévente háromezer példányban jut el a főegyházmegye plébániáira, intézményeibe. A tizenhat éves kiadvány a főegyházmegye honlapján digitális formában is elérhető.

Az Esztergom-Budapest ingyenes, színes hírlevél tizenkét oldalon idézi fel a legutóbbi három hónap jelentős világegyházi és hazai eseményeit, természetesen a főegyházmegye sokszínű életének rövid, fényképekkel illusztrált követésével. A kiadvány grafikája követi az egyházmegye új logójának szín- és formavilágát, erősítve az egységes kommunikációs arculatot. Ugyanezt – az esztergomi és a budapesti bazilikák stilizált kupoláit a kék színű Duna folyóval összekötő – grafikát alkalmazza az egyházmegye Facebook- és Instagram-oldala is. Tartalmilag kiemelt helyet kap minden lapszámban Erdő Péter bíboros, prímás hazai és nemzetközi tevékenységének bemutatása.

A főpásztor rendszeresen megosztja gondolatait a lap hasábjain, de segédpüspökei és a főegyházmegye főbb intézmény- és gyűjteményvezetői, továbbá szakpasztorációs referensei is állandó szerzői a kiadványnak. Állandó rovattal szerepel a Karitász, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem. Mindig szentelnek egy-egy oldalt egyháztörténeti, világegyházi témáknak, és a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületének hírei is rendszeresen helyet kapnak a lapban. A kiadványt négyoldalas programajánló melléklet egészíti ki.

A megjelenés a főbb katolikus ünnepekhez, így húsvéthoz és karácsonyhoz kötődik, a másik két szám a negyedéves megjelenési időbeosztás szerint szokott eljutni a templomokba.

A lapszámok digitálisan is elérhetők a főegyházmegye tavaly megújult honlapján.

Forrás és fotó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-hogy-imadkozni-tudjunk-egyugyuve-kell-valnunk
Ferenc pápa: Hogy imádkozni tudjunk, együgyűvé kell válnunk!

Május 22-én a Szentatya befejezte a Miatyánknak szentelt katekézissorozatát. Figyelmeztetett, hogy állandóan ápolnunk kell az imádság szellemét, és minden élethelyzetben kapcsolatban maradhatunk az Atyával, ha engedjük, hogy a Lélek imádkozzon bennünk.

2019. május 22., szerda
grzegorz-gorny-az-elet-kulturajarol-az-civilizacio-mely-gyermeket-megoli-halalra-van-itelve
Grzegorz Górny az élet kultúrájáról: Az a civilizáció, mely megöli a gyermekét, halálra van ítélve

Grzegorz Górny lengyel riporter, esszéista, publicista, dokumentumfilm-rendező „Gyilkosság és orvostudomány” című könyve a Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” sorozatában a közelmúltban magyarul is megjelent. Ennek kapcsán beszélgettünk vele Budapesten.

2019. május 22., szerda