Interneten is elérhető az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye lapja

2019. február 21., csütörtök | 17:17

Az „Esztergom-Budapest” című lap negyedévente háromezer példányban jut el a főegyházmegye plébániáira, intézményeibe. A tizenhat éves kiadvány a főegyházmegye honlapján digitális formában is elérhető.

Az Esztergom-Budapest ingyenes, színes hírlevél tizenkét oldalon idézi fel a legutóbbi három hónap jelentős világegyházi és hazai eseményeit, természetesen a főegyházmegye sokszínű életének rövid, fényképekkel illusztrált követésével. A kiadvány grafikája követi az egyházmegye új logójának szín- és formavilágát, erősítve az egységes kommunikációs arculatot. Ugyanezt – az esztergomi és a budapesti bazilikák stilizált kupoláit a kék színű Duna folyóval összekötő – grafikát alkalmazza az egyházmegye Facebook- és Instagram-oldala is. Tartalmilag kiemelt helyet kap minden lapszámban Erdő Péter bíboros, prímás hazai és nemzetközi tevékenységének bemutatása.

A főpásztor rendszeresen megosztja gondolatait a lap hasábjain, de segédpüspökei és a főegyházmegye főbb intézmény- és gyűjteményvezetői, továbbá szakpasztorációs referensei is állandó szerzői a kiadványnak. Állandó rovattal szerepel a Karitász, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem. Mindig szentelnek egy-egy oldalt egyháztörténeti, világegyházi témáknak, és a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületének hírei is rendszeresen helyet kapnak a lapban. A kiadványt négyoldalas programajánló melléklet egészíti ki.

A megjelenés a főbb katolikus ünnepekhez, így húsvéthoz és karácsonyhoz kötődik, a másik két szám a negyedéves megjelenési időbeosztás szerint szokott eljutni a templomokba.

A lapszámok digitálisan is elérhetők a főegyházmegye tavaly megújult honlapján.

Forrás és fotó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
-lelkem-gyerekkoromtol-igazgatva-volt-isten-az-eg-fele-latogatoban-horvath-gyula-k
„Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnél

Horváth Gyula 1959-ben született a Borsod megyei, kétezer lakosú Alsóvadászon, egy cigánytelepen. Napjaink egyik legnagyobb költője. Tizenhat évesen publikált először, ezután versei rendszeresen megjelentek az Élet és Irodalomban, a Vigiliában, az Új Írásban, a Tiszatájban.

2019. március 25., hétfő
ferenc-papa-loretoban-ferfi-es-no-hazassagan-alapulo-csalad-nelkulozhetetlen
Ferenc pápa Loretóban: A férfi és a nő házasságán alapuló család nélkülözhetetlen

Március 25-én mintegy tízezer hívőt köszöntött a Szentatya a loretói kegyhely előtti téren, miután misét mutatott be Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, és aláírta az ifjúságnak szentelt szinódus utáni apostoli buzdítását, amelyet április 2-án tesznek majd közzé.

2019. március 25., hétfő