Interneten is elérhető az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye lapja

2019. február 21., csütörtök | 17:17

Az „Esztergom-Budapest” című lap negyedévente háromezer példányban jut el a főegyházmegye plébániáira, intézményeibe. A tizenhat éves kiadvány a főegyházmegye honlapján digitális formában is elérhető.

Az Esztergom-Budapest ingyenes, színes hírlevél tizenkét oldalon idézi fel a legutóbbi három hónap jelentős világegyházi és hazai eseményeit, természetesen a főegyházmegye sokszínű életének rövid, fényképekkel illusztrált követésével. A kiadvány grafikája követi az egyházmegye új logójának szín- és formavilágát, erősítve az egységes kommunikációs arculatot. Ugyanezt – az esztergomi és a budapesti bazilikák stilizált kupoláit a kék színű Duna folyóval összekötő – grafikát alkalmazza az egyházmegye Facebook- és Instagram-oldala is. Tartalmilag kiemelt helyet kap minden lapszámban Erdő Péter bíboros, prímás hazai és nemzetközi tevékenységének bemutatása.

A főpásztor rendszeresen megosztja gondolatait a lap hasábjain, de segédpüspökei és a főegyházmegye főbb intézmény- és gyűjteményvezetői, továbbá szakpasztorációs referensei is állandó szerzői a kiadványnak. Állandó rovattal szerepel a Karitász, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem. Mindig szentelnek egy-egy oldalt egyháztörténeti, világegyházi témáknak, és a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületének hírei is rendszeresen helyet kapnak a lapban. A kiadványt négyoldalas programajánló melléklet egészíti ki.

A megjelenés a főbb katolikus ünnepekhez, így húsvéthoz és karácsonyhoz kötődik, a másik két szám a negyedéves megjelenési időbeosztás szerint szokott eljutni a templomokba.

A lapszámok digitálisan is elérhetők a főegyházmegye tavaly megújult honlapján.

Forrás és fotó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
hittel-multbol-jovobe-mindszenty-szobrot-avattak-petofiszallason
Hittel a múltból, a jövőbe – Mindszenty-szobrot avattak Petőfiszálláson

A Mindszenty Társaság és a Magyar Pálos Rend meghívására gyűltek össze a hercegprímás szobrának avatására, valamint a társaság alapította Mindszenty-emlékérem átadására az ünneplők Petőfiszállás-Pálosszentkúton március 23-án. Az ünnepen Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be szentmisét.

2019. március 23., szombat
a-biblia-uzenete-napunk-gyumolcset-hozza-meg
Napunk gyümölcsét hozza meg

Nagyböjt 3. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 13,1–9)

2019. március 23., szombat