Internetes újságíró tanfolyamot indít az IgenHír

Hazai – 2006. november 5., vasárnap | 19:22

Érdekel az újságírás? Tehetségesnek érzed magad? Rá vagy kattanva az internetre? Vonz a média világa? Jelentkezz az IgenHír internetes újságíró tanfolyamára!

Az IgenHír internetes ifjúsági napilap idén első alkalommal nyitja meg újságíró műhelyét, 16–21 éves fiatalok számára. A kétszer féléves kurzus november 9-én kezdődik, és hetente egy csütörtök délutánt (fél 6-tól fél 8-ig) vesz igénybe az IgenHír szerkesztőségében (1053 Budapest, Ferenciek tere 7-8., III. lépcsőház 2. em.). A tanfolyam regisztrációs díja 20 000 Ft.

A tervezett témák: újságírói műfajok áttekintése és alkalmazása; az újságírás szerepváltozásai; az internetes média sajátosságai; blogolt vélemények; a nyelv mint az újságíró eszköze; a hírügynökségek működése; íráselemzések.

A műhelyben tanít többek között Bódis András, Szőnyi Szilárd (Heti Válasz), Meszleny László (Magyar Rádió – a Krónika volt főszerkesztője), Borbás Barnabás, Constantinovits Milán (IgenHír), Regényi Huba, valamint egy amerikai hírügynökség magyarországi tudósítója.

Minden tehetséges érdeklődő jelentkezését várják telefonon (1/317-5369), vagy drótpostán (tanfolyam@igenhir.hu). Jelentkezési határidő: 2006. november 6.

Réti László/Magyar Kurír