Iránytű a döntésekhez – Elsőáldozók találkozóját tartották Máriagyűdön

Hazai – 2017. május 30., kedd | 9:01

Közel hatszázan vettek részt a Pécsi Egyházmegye elsőáldozóinak találkozóján Máriagyűdön május 27-én. A második alkalommal megszervezett eseményre a 270 gyermeket, akik idén találkoznak először az Úrral az Eucharisztiában, szüleik és hitoktatóik is elkísérték.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Pécsi Egyházmegye városaiból és kisebb településeiről is érkeztek gyerekek, akik idén járulnak először a szentáldozáshoz. Bátaszékről, Bicsérdről, Mágocsról, Dombóvárról, Görcsönyből, Hímesházáról, Kozármislenyből, Magyarszékről, Mohácsról, Paksról, Pécsről, Pécsváradról, Sátorhelyről, Siklósról és Somberekről több mint 270 diák, 35 hitoktató és 250 szülő érkezett a találkozóra.

A szabadtéri oltárnál bemutatott püspöki szentmise után játékos feladatok várták a hittanosokat. Célba dobás, kötélhúzás és egyéb ügyességi feladatok mellett a liturgikus ismeretekre is szükség volt a megoldáshoz. A sikeres teljesítésért a gyerekek gyöngyöket kaptak, amelyeket a feladatok végén egytizedes rózsafüzérré fűztek össze. A szülők eközben Nagy Péter, a Pécsi Egyházmegye közoktatási munkatársa előadását hallgathatták a templomban.

Udvardy György pécsi megyéspüspök szerint az elsőáldozás mint beavatási szertartás irányt ad a gyermeknek az előtte álló döntésekben. A főpásztor elmondta, a szülői példa mellett az Egyház adhat világos, egyértelmű tanácsot. Azért fontos, hogy a gyermekek ebben az életkorban találkoznak az Oltáriszentséggel, mert ilyenkor természetükből adódóan nyitottak. Egy-két éven belül, a kiskamaszkorban aztán megindul a távolodás a templomi tevékenységektől. Ám ebben az életszakaszban már ott van a tanács, a példa, vagyis az, hogy az Isten mindenütt jelen van, különösképp az Eucharisztiában.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Loósz Róbert

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria