Irgalmas Jézus-képet áldottak meg a dombrádi római katolikus templomban

2018. december 5. szerda, 11:56

Megáldották a Magyarok Nagyasszonya-templom új, irgalmas Jézust ábrázoló festményét november 23-án a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Dombrádon.

A kép megáldása előtt a dombrádi hívek elimádkozták az Isteni Irgalmasság rózsafüzérért, majd az egyházközségi képviselő-testület tagjai olvastak fel elmélkedéseket az Isteni Irgalmasságról és a látomást lejegyző Szent Fausztina nővérről.

A kép megáldását követően az idén felszentelt Dobai Barna Ottó rakamazi káplán tartott szentmisét, majd újmisés áldásban részesítette a megjelenteket. Az ünnepen részt vett Tamaskovics László nagyhalászi, Tamás László kemecsei és Molnár József dombrádi származású nyírbélteki plébános.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: irgalmasság
Vezető híreink – olvasta már?
erdo-peter-mindszenty-biboros-kereszteny-erenyekrol-hosiesen-tett-tanusagot
Erdő Péter: Mindszenty bíboros a keresztény erényekről hősiesen tett tanúságot

Február 13–15. között plenáris tanácskozást tartott az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció, melyen részt vett Erdő Péter bíboros, prímás is. A tanácskozás után, Budapesten kérdeztük a bíborost a találkozóról és a Mindszenty József boldoggá avatásának határkövét jelentő pápai döntésről.

2019. február 19. kedd
tornya-erika-rscj-jezusnak-nagyon-sok-arca-lehet-es-ez-gyonyoru
Tornya Erika RSCJ: Jézusnak nagyon sok arca lehet, és ez gyönyörű!

Tornya Erika Sacré Coeur-nővér január 27-én tette le örökfogadalmát Rómában. Arról kérdeztük – Európa és a világ sokféle vidékén tapasztalatokat szerzett szerzetesként –, hogyan éli meg hivatását, mit jelent az Egyház egyetemessége.

2019. február 19. kedd