Irgalmas Jézus-képet áldottak meg a dombrádi római katolikus templomban

2018. december 5. szerda 11:56

Megáldották a Magyarok Nagyasszonya-templom új, irgalmas Jézust ábrázoló festményét november 23-án a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Dombrádon.

A kép megáldása előtt a dombrádi hívek elimádkozták az Isteni Irgalmasság rózsafüzérért, majd az egyházközségi képviselő-testület tagjai olvastak fel elmélkedéseket az Isteni Irgalmasságról és a látomást lejegyző Szent Fausztina nővérről.

A kép megáldását követően az idén felszentelt Dobai Barna Ottó rakamazi káplán tartott szentmisét, majd újmisés áldásban részesítette a megjelenteket. Az ünnepen részt vett Tamaskovics László nagyhalászi, Tamás László kemecsei és Molnár József dombrádi származású nyírbélteki plébános.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: irgalmasság
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
a-szenzacion-tul-ferenc-papa-szerzetessegrol-szolo-uj-konyvenek-nem-csak-homoszexualitas-temaja
A szenzáción túl: Ferenc pápa szerzetességről szóló új könyvének nem csak a homoszexualitás a témája

„A hivatás ereje – A megszentelt élet ma” címmel jelent meg december elején több világnyelven Ferenc pápa új interjúkötete, amelyet Fernando Prado, a klaretiánusok spanyol könyvkiadójának vezetője készített a Szentatyával. A kötet ismertetése után részleteket közlünk belőle, magyar fordításban.

2018. december 11. kedd
unnepeltek-akik-kivetettek-halot
Ünnepeltek, akik kivetették a hálót

Erdő Péter bíboros, prímás áldotta meg december 10-én, avatóünnepség keretében az S4 Háló Közösségi és Kulturális Központ felújított helyiségeit Budapesten, a Semmelweis utcában.

2018. december 11. kedd