Játékos hálaadó szentmisével zárták a tanévet Kalocsán

Kishírek – 2017. június 12., hétfő | 15:51

A Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola kertvárosi és belvárosi tagintézményeinek hittanosai évzáró szentmisén vettek részt június 11-én, Szentháromság vasárnapján a kalocsai Nagyboldogasszony-főszékesegyházban.

A szentmisét Marton Gábor káplán, hitoktatási referens mutatta be. „Játékos” hálaadást tartottak, hiszen a hittanosok elhozták a szentmisére kedvenc játékukat, mellyel a szünidőben is szeretnének játszani. Gábor atya ezeket a játékokat is megáldotta a Te Deum alkalmával.

Gábor atya prédikációjában emlékeztette a gyerekeket a Szentháromság egy Isten egységére, szeretetére és arra, hogy „az Úr nem megy nyári szünetre, hanem minden vasárnap vár bennünket. A tanév során mindannyian abban a tudásban erősödtünk, hogy Isten mennyire szeret bennünket. Az év során együtt megült ünnepek mind arról tanúskodnak, hogy Isten milyen közel jön hozzánk, és mennyire komolyan kimutatja szeretetét irántunk. Szentháromság ünnepe, s ezzel együtt az egész nyári szünet lehetőség arra, hogy mi kimutassuk Isten felé, hogy mennyire tanultunk meg szeretni.

Hűségünkkel, imáinkkal, a szentmisére járással bebizonyítjuk, hogy szeretjük Őt, a szüleink iránti szófogadással, azzal, hogy vigyázunk magunkra és egymásra, meg tudjuk mutatni, hogy szeretjük embertársainkat is. A szeretetben előre haladva pedig valóban egy osztályt léphetünk előre, és sikeresen kezdhetjük majd meg az új tanévet szeptemberben” – hangzott el az évzáró hálaadó szentmisén.

Forrás: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Fotó: Fülöp Ernő

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria