Jézusról indított weboldalt a francia püspöki kar

2013. november 9. szombat, 14:15

A francia püspöki konferencia november 7-én honlapot indított Jézusról. Az új internetes oldal francia teológusok, bibliaszakértők és képzési szakemberek együttműködésével jött létre.

Ki Jézus a keresztények számára?, Élt-e valóban Jézus?, Jézus feltámadt... mit jelent ez ma? – olvashatók a témák a weboldalon, mely nem csak számítógépen, hanem tableten és mobiltelefonon is megtekinthető. A kérdésekre, melyekből jelenleg egy tucat olvasható, bibliai, művészeti, spirituális és teológiai válaszok olvashatók, videóanyaggal kísérve.

„Célunk, hogy bemutassuk, hogyan gondolkodnak a katolikusok Jézusról. A legújabb eszközöket felhasználva válaszolunk a felmerülő kérdésekre, hogy megvilágítsuk az egyház tanítását Jézusról az internetezők számára” – nyilatkozta Hervé Giraud, Soissons püspöke, a francia püspöki konferencia kommunikációért felelős állandó tanácsának elnöke.

„Több tudományterület szemszögéből akartuk megközelíteni a kérdést” – mondta el André Dupleix teológus, a Toulouse-i Katolikus Intézet tiszteletbeli rektora, aki a honlap szerkesztői felügyeletét látta el. – A kérdéseket a hitben való előrehaladás szempontjából állítottuk fontossági sorrendbe. Jézusról beszélünk, a keresztény hit éltető erejéről, és a lehető legrészletesebben szeretnénk körüljárni a témát.” Dupleix, aki a honlapot az evangelizáció egyik eszközének tartja.

A jesus.catholique.fr csapata, melyet a francia püspöki konferencia digitális kommunikációért felelős igazgatója, Anne Keller vezet, papokból, szerzetesekből, apácákból és világiakból áll. A csapat több mint egy éve dolgozik a projekten. A következő napokban egy a honlaphoz kapcsolódó Facebook oldalt is elindítanak – írja a La Croix.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Címkék: média
Vezető híreink - olvasta már?
csillagnak-kellett-lennie-szaz-eve-szuletett-prokop-peter-festomuvesz-papra-emlekeztek
Csillagnak kellett lennie – A száz éve született Prokop Péter festőművész papra emlékeztek Csepelen

Koszorúzással, hálaadó szentmisével és könyvbemutatóval emlékeztek január 19-én a főváros XXI. kerületében a nemzetközileg is elismert pap festőművészre, a száz éve született Prokop Péterre, aki élete utolsó négy évében a csepeli Szent József Otthonban lakott és alkotott.

2019. január 19. szombat
az-online-torzsed-helyett-tanulj-meg-boldogulni-csaladoddal-gyerekeink-es-az-internet
Az online „törzsed” helyett tanulj meg boldogulni a családoddal! – A gyerekeink és az internet

2018. augusztus 21–26. között rendezték meg Dublinban a Családok IX. Világtalálkozóját. Az esemény keretében tartott pasztorális konferencián az előadók az Amoris laetitia kezdetű apostoli buzdítás egy-egy témáját fejtették ki. A továbbiakban egy-egy előadás összefoglalóját tesszük közzé.

2019. január 19. szombat