Jézusról indított weboldalt a francia püspöki kar

2013. november 9., szombat | 14:15

A francia püspöki konferencia november 7-én honlapot indított Jézusról. Az új internetes oldal francia teológusok, bibliaszakértők és képzési szakemberek együttműködésével jött létre.

Ki Jézus a keresztények számára?, Élt-e valóban Jézus?, Jézus feltámadt... mit jelent ez ma? – olvashatók a témák a weboldalon, mely nem csak számítógépen, hanem tableten és mobiltelefonon is megtekinthető. A kérdésekre, melyekből jelenleg egy tucat olvasható, bibliai, művészeti, spirituális és teológiai válaszok olvashatók, videóanyaggal kísérve.

„Célunk, hogy bemutassuk, hogyan gondolkodnak a katolikusok Jézusról. A legújabb eszközöket felhasználva válaszolunk a felmerülő kérdésekre, hogy megvilágítsuk az egyház tanítását Jézusról az internetezők számára” – nyilatkozta Hervé Giraud, Soissons püspöke, a francia püspöki konferencia kommunikációért felelős állandó tanácsának elnöke.

„Több tudományterület szemszögéből akartuk megközelíteni a kérdést” – mondta el André Dupleix teológus, a Toulouse-i Katolikus Intézet tiszteletbeli rektora, aki a honlap szerkesztői felügyeletét látta el. – A kérdéseket a hitben való előrehaladás szempontjából állítottuk fontossági sorrendbe. Jézusról beszélünk, a keresztény hit éltető erejéről, és a lehető legrészletesebben szeretnénk körüljárni a témát.” Dupleix, aki a honlapot az evangelizáció egyik eszközének tartja.

A jesus.catholique.fr csapata, melyet a francia püspöki konferencia digitális kommunikációért felelős igazgatója, Anne Keller vezet, papokból, szerzetesekből, apácákból és világiakból áll. A csapat több mint egy éve dolgozik a projekten. A következő napokban egy a honlaphoz kapcsolódó Facebook oldalt is elindítanak – írja a La Croix.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Címkék: média
Vezető híreink – olvasta már?
utolso-utjara-kisertek-palos-frigyest-vacon
Utolsó útjára kísérték Pálos Frigyest Vácon

Pálos Frigyes Leó temetése alkalmából március 20-án Beer Miklós váci megyéspüspök mutatott be szentmisét a váci székesegyházban, Varga Lajos váci segédpüspök, Koza József tiszteletbeli kanonok, prépost, címzetes esperes, Tóth Ferenc esperes és Gedeon József koncelebrálásával.

2019. március 22., péntek
orzoje-vagyok-az-en-testveremnek-bemutattak-nemeth-gabor-bioetikai-konyvet
Őrzője vagyok az én testvéremnek – Bemutatták Németh Gábor bioetikai könyvét

Március 21-én este a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán mutatták be Németh Gábor „Bioetikai vázlatok” című könyvét, a kar és a kötetet kiadó Szent István Társulat közös szervezésében.

2019. március 22., péntek