A Joseph Ratzinger – XVI. Benedek Alapítvány profilt nyitott a Facebookon

Kitekintő – 2016. január 17., vasárnap | 12:01

Január 15-én megjelent a Facebookon a Joseph Ratzinger – XVI. Benedek Vatikáni Alapítvány (Fondazione Vaticana Joseph Ratzinger – Benedetto XVI.). Két órával később már 1200 kedvelést jelzett az oldal.

Giuseppe Antonio Scotti, az alapítvány kuratóriumának elnöke javaslatára jött létre a Facebook-profil azzal a céllal, hogy Róma emeritus püspöke (ahogyan Ferenc pápa nevezte megválasztását követő első beszédében) élő kapcsolatot tarthasson fenn azzal a sok milliói hívővel, akik szeretik és szívesen hallgatják tanítását. Szélesebb közönséghez szeretnék eljuttatni azt a tanítást, amelyet Joseph Ratzinger püspökként és bíborosként, a Hittani Kongregáció prefektusaként, majd pápaként adott.

XVI. Benedek pápa 2011. június 28-i Twitter-üzenetével bejelentette, hogy elindult a Szentszék új portálja, amely magába foglal minden vatikáni médiumot. „Kedves Barátaim! Épp most indítottam el a News.va-t. Áldott legyen Jézus Krisztus! Imáimmal és áldásommal, Benedictus XVI.” – így szólt a pápaság történetének első Twitter-üzenete.

2012 végén megnyitották a @Pontifex Twitter-oldalt, december 12-én XVI. Benedek pápa a szerdai általános kihallgatás után közzétette első üzenetét, kifejezve ezzel meggyőződését, hogy az egyháznak jelen kell lennie a digitális világban. Ferenc pápával a @Pontifex követőinek száma meghaladta a 26 milliót.

A Facebook-oldalt ITT lehet meglátogatni, az alapítvány honlapja pedit ITT található (német, angol, spanyol és olasz nyelven).

Forrás: Farodiroma.it

Fotó: Fondazione Vaticana Joseph Ratzinger – Benedetto XVI. Facebook-oldala

Magyar Kurír
(tzs)

Kapcsolódó fotógaléria