Jótékonysági disznóvágás Kislődön

2019. január 22. kedd, 15:38

Immár harmadik alkalommal szervezett jótékonysági disznóvágást január 19-én a Veszprém megyei Kislődön a helyi karitászcsoport.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A disznóvágás és feldolgozás mellett a szervezők nem feledkeztek meg a gyermekekről sem, az ő részükre a faluházban az óvónők kézműves foglalkozásokat tartottak.

„Kislődön rengeteg jó ember él, akik képesek összefogni azért, hogy segítsenek a nehéz körülmények között élőknek” – mondta Kisné Lovasi Mária, a helyi karitászcsoport vezetője. Kisné Lovasi Mária hozzátette, a csoport vallásra, felekezetre és nemzetiségre való tekintet nélkül segíti a rászorulókat. A településen előző évben is történtek súlyos tragédiák, amire azonnal reagáltak, és segítették a bajbajutottakat. „A jótékonysági disznóvágás egy igazán közösségformáló és közösségépítő rendezvény, ami túlmutat a szükségen, de az adományozásnak is fontos szerepe van benne” – hangsúlyozta Kisné Lovasi Mária.

A közel 200 kilogrammos sertésből idén 120 családnak készítettek kóstolócsomagot és az esti jótékonysági bálon is ebből kerültek fogások az asztalra. Az est teljes bevételét a karitászcsoport kapta, az összeg idén is megalapozta a segítségnyújtás anyagi kereteit.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: karitász
Vezető híreink – olvasta már?
nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-kivul-es-belul-tizenot-kerdes-es-valasz-segit-keszuletben
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kívül és belül – Tizenöt kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban az első rész olvasható.

2019. február 18. hétfő
isten-tud-kozel-hozni-minket-egymashoz-uzeni-hazassag-hete
Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2019. február 18. hétfő