Jótékonysági disznóvágás Kislődön

2019. január 22., kedd | 15:38

Immár harmadik alkalommal szervezett jótékonysági disznóvágást január 19-én a Veszprém megyei Kislődön a helyi karitászcsoport.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A disznóvágás és feldolgozás mellett a szervezők nem feledkeztek meg a gyermekekről sem, az ő részükre a faluházban az óvónők kézműves foglalkozásokat tartottak.

„Kislődön rengeteg jó ember él, akik képesek összefogni azért, hogy segítsenek a nehéz körülmények között élőknek” – mondta Kisné Lovasi Mária, a helyi karitászcsoport vezetője. Kisné Lovasi Mária hozzátette, a csoport vallásra, felekezetre és nemzetiségre való tekintet nélkül segíti a rászorulókat. A településen előző évben is történtek súlyos tragédiák, amire azonnal reagáltak, és segítették a bajbajutottakat. „A jótékonysági disznóvágás egy igazán közösségformáló és közösségépítő rendezvény, ami túlmutat a szükségen, de az adományozásnak is fontos szerepe van benne” – hangsúlyozta Kisné Lovasi Mária.

A közel 200 kilogrammos sertésből idén 120 családnak készítettek kóstolócsomagot és az esti jótékonysági bálon is ebből kerültek fogások az asztalra. Az est teljes bevételét a karitászcsoport kapta, az összeg idén is megalapozta a segítségnyújtás anyagi kereteit.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: karitász
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

2019. április 23., kedd
husvetvasarnapi-szentmisek-puspoki-szekhelyeken
Húsvétvasárnapi szentmisék a püspöki székhelyeken

Országszerte szentmiséken ünnepeltük április 21-én, húsvétvasárnap Urunk, Jézus Krisztus feltámadását. A püspöki székhelyek ünnepi szertartásairól adunk körképet.

2019. április 23., kedd