Kapcsolódj! – Katolikus ifjúsági találkozót tartottak Győrben

Hazai – 2018. november 14., szerda | 15:05

„Kapcsolódj!” mottóval november 10-én rendezték meg az idei – immár tizenkettedik – győri katolikus ifjúsági találkozót. A rendezvénynek a győri Szent Imre-plébánia adott otthont.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Százharmincöt fiatal vett részt az eseményen, melynek kezdetén gitáros ének- és zenekar segítette az érkezőket a ráhangolódásban – írja Szentmártoni-Borsó Bence hitoktató beszámolójában.

Az idei győri ifjúsági találkozón Kerényi Lajos piarista atya mondott tanítást Én itt vagyok… és Te hol vagy? címmel. Az előadó az istenkeresés folyamatáról, élményeiről beszélt.

A résztvevők ezt követően tizenkét csoportba osztva, csoportvezetők irányításával beszélgettek. A bemutatkozó játék után megosztották egymással, hogy mi volt az a gondolat, amely megragadta őket a tanításból.

Délután ismét Kerényi Lajos tartott előadást Keresd FELEbarátodat, és szeresd EGÉSZen! címmel. Saját élettörténete alapján arról beszélt, mit jelent hinni. „Teérted. Teérted feszítettek keresztre, mert szeretlek. Teérted imádkozik mindig valaki” – hangzott el a tanításban.

Előadása után közös fényképezkedésre hívták Lajos atyát, aki örömmel vállalkozott rá.

A délutáni kiscsoportos beszélgetések során tanúságtételek hangzottak el. A csoportok fő feladata a beszélgetés után egy plakát készítése volt, melyet fórum keretében kellett bemutatniuk; a plakátokon a nap élményei és az előadások témája jelent meg.

A fórum után Panykó János vezetésével gitáros énekeket gyakoroltak a jelenlévők a 18 órakor kezdődő szentmisére. Amíg énekeltek, a háttérben meglepetés készült: a plakátokat néhány fiatal összeillesztette, és egy hatalmas vászonra rögzítette, amit a szentmise kezdete előtt elhelyeztek a szószéken – a csoportok alkotásai együtt Jézus alakját formálták meg, ezt a résztvevők nagy lelkesedéssel fogadták.

A szentmisét Winkler Zsolt mutatta be, aki idén ünnepli pappá szentelésének 25. évfordulóját, és sok fiatalt hozott magával egyházközségeiből erre a találkozóra.

Szentbeszédében Winkler Zsolt az Istenért hozott áldozatra hívta fel a figyelmet. Kiemelte: a szegény asszony az összes vagyonát odaadta Istennek, teljesen ráhagyatkozott. Nemcsak anyagi adományunkat, hanem életünket is ajánljuk fel Istennek mint szeretetünk jelét – buzdított a szónok.

A szentmise Zsolt atya ezüstmisés áldásával fejeződött be.

Forrás: Szent Imre-plébánia, Győr

Fotó: Harasztiné Bársonyosi Ágnes; Szentmártoni-Borsó Bence; Vaday Tamás

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria