Káptalan a ferences nővéreknél

Megszentelt élet – 2017. október 26., csütörtök | 12:34

Püspökszentlászlón tartotta négynapos káptalanját az Assisi Szent Ferenc Betegápoló Nővérei kongregáció október 16. és 19 között.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A háromévente tartott káptalani gyűlés a ferences nővérek számára az elmélyülés, a visszatekintés és az új elhatározások időszaka.

A négynapos káptalan lelkinappal kezdődött, majd a rendtagok felülvizsgálták tevékenységüket, a közösség működését, megbeszélték, hogyan tudják elmélyült imaéletben fogadni a noviciátusra jelentkezőket.

„Az evangélium szerint élem-e az életemet? Újból elhatározom, megerősítem korábbi vágyamat, hogy megtérek?”  ̶ foglalta össze röviden a nővérekben ilyenkor felmerülő kérdéseket Krisztina nővér, akit a káptalan során elöljárónak választottak társai. A megbízást most először kapta. Feladata, hogy szervezze rendtársai imaéletét, szolgálatát, a közösség mindennapjait.

Az elöljáró-választás napján Udvardy György pécsi megyéspüspök is jelen volt Püspökszentlászlón.

A káptalan végén a tagok hazatértek kozármislenyi és árkosi rendházukba. Krisztina nővér a következő időszakban meglátogatja otthonukban a rendtársakat, hogy a személyes találkozó során szerzett tapasztalatokat megosztva vezethesse testvéreit.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Loósz Róbert

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria