Karitászsegély a hóviharkárt szenvedett családoknak

Hazai – 2013. március 21., csütörtök | 13:41

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász a nagyböjti élelmiszergyűjtés eredményeként 250 hóviharkárt szenvedett családnak készít élelmiszercsomagot.

A Katolikus Egyház debrecen-nyíregyházi egyházmegyei karitászszervezete negyedmilliós értékű adományt nyújt: három település 250 családjának segít tartósélelmiszer-adomány juttatásával - tájékoztatta a Magyar Kurírt Gégény Béla a Kelet Karitász Alapítvány részéről. A segélyszervezet az elkövetkező napokban adja át a csomagot az érintett 250 családnak Ibrány, Kemecse és Bököny települések polgármestereinek jelenlétében.

A Kelet Karitász Alapítvány működési területe Magyarország északkeleti részére, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékre koncentrálódik, ugyanakkor munkálkodásuk során gyümölcsöző kapcsolatot építettek ki mind a határon túli területekkel, mind nyugat-európai segélyszervezetekkel. Az alapítvány 1993 óta tevékenykedik. Területükön Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben 45 karitászcsoport működik, összesen 738 önkéntessel.

Kelet Karitász Alapítvány/Magyar Kurír