Katekézis 2.0 – Videofilm fiataloknak az élet nehézségeiről és az Atya öleléséről

Nézőpont – 2017. október 12., csütörtök | 16:00

„A szív éjszakája” című videofilmmel az olaszországi San Severo város egyik plébániájának fiataljai szeretnék megmutatni, hogy lehetséges a katekézis 2.0 – vagyis lehetséges zenével és videóval megszólítani kortársaikat.

Két fiú és egy lány a főszereplője a filmnek, mindhárman nehéz helyzetben vannak, mindent sötéten látnak, tele vannak bizonytalansággal. Végül az Atya karjában találnak vigasztalásra.

A San Severó-i Madonna della Divina Provvidenza plébánia plébánosa, Salvatore Ricci elmondta, hogy a közösségi hálók és általában a digitális technológia segítségével szeretnének tenni a fiatalokért, a fiatalokkal együtt. A felvételt és a vágást egy fiatal nevelő készítette, a többi munkát pedig maguk az ifjúságpasztorációban részt vevő fiatalok, akik a szerepeket is játszották. A videó zenéjét a Szent Vér Misszionáriusai (Congregatio Missionariorum Pretiosissimi Sanguini) rend együttese, a Blood Sound Sangue Vivo (Élő vér) című lemezéről választották.

Egy korábbi kisfilmükkel – Voglio vivere da vivo (Élőként akarok élni) – sikerült kilépniük a plébániai keretek közül, és a legfiatalabbakat megszólítani. Ezen a sikeren felbuzdulva készítették el A szív éjszakáját, amely az első abból a négy videofilmből, melyeket a fiatalokkal foglalkozó szinódus előtt készítenek.

„Szerettünk volna rávilágítani a hiányok, a kihívások, a félelmek sötétségének témájára. Sokszor megfeledkezünk arról, hogy az élet nehézségei közepette Jézus az egyetlen, aki képes kihozni minket a fényre, képes újra felemelni” – mondták a filmet készítő fiatalok.

Forrás: Avvenire.it

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria