Katolikus egyetemi bált rendeztek Sopronban

2019. február 6. szerda, 14:52

Tizedik alkalommal rendeztek katolikus egyetemi bált Sopronban, a Szent Pál Katolikus Szakkollégium és az Egyetemi Lelkészség szervezésében február 1-jén. Az esemény fővédnöke Veres András győri megyéspüspök volt.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Az eseményen részt vett Kaposi László, a Szent Pál Katolikus Szakkollégium igazgatója és Kovács Gergő Vilmos egyetemi lelkész. A kollégium diákbizottságának nevében Kelemen László köszöntötte a vendégeket, majd felkérte Veres András püspököt, hogy a bál fővédnökeként ossza meg gondolatait a jelenlévőkkel. A főpásztor kifejezte örömét, hogy ismét együtt ünnepelhet a Soproni Egyetem hívő közösségével.

A bált a kollégium lakói nyitották meg táncukkal, melynek koreográfiáját Lekszikov Dóra óvodapedagógus hallgató állította össze. A jelenlegi kollégisták mellett egykori lakók, öregdiákok is részt vettek az eseményen.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Szent Pál Katolikus Szakkollégium, Sopron

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
varszegi-asztrik-puspokke-szentelesenek-harmincadik-evfordulojat-unnepeltek-pannonhalman
Várszegi Asztrik püspökké szentelésének harmincadik évfordulóját ünnepelték Pannonhalmán

Harminc évvel ezelőtt, 1989. február 11-én szentelte Várszegi Asztrik bencés szerzetest négy paptestvérével együtt püspökké Paskai László bíboros Esztergomban. A pannonhalmi bencés szerzetesközösség február 15-én ünnepi szentmise keretében adott hálát Várszegi Asztrik püspökké szenteléséért.

16:42
a-legfontosabb-amit-tudnunk-kell
A legfontosabb, amit tudnunk kell

Évközi 6. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 6,17.20–26)

16:00