Katolizál a protestáns YouTube-sztár

Kitekintő – 2018. március 2., péntek | 18:39

Lizzie Estella Reezay-nek 180 ezer követője van a YouTube-on, videóit eddig 43 millióan tekintették meg. Az amerikai lány a Churches of Christ nevő protestáns felekezetben nőtt fel.

Lizzie Estella Reezay 16 éves korában indította el saját YouTube-csatornáját LizziesAnswers néven, s az elmúlt néhány évben mintegy 180 ezer követőt szerzett; feltöltött videói 43 millió megtekintést értek el. Lizzie filozófiát tanult a Pepperdine Egyetemen, ahol 2016-ban végzett.

Idén hamvazószerdán jelentette be egy új videóban követőinek, hogy katolizál. A protestáns családi háttér ellenére nagyjából egy évvel ezelőtt elkezdett a katolicizmussal foglalkozni, az igazságot kereste. Elkezdett olyan videókat posztolni, mint Tíz hazugság, amit a protestánsok a katolikusokról hisznek (Egy protestánstól), vagy Egy protestáns misére megy – Amit szerettem, és amit gyűlöltem.

Leginkább a korai egyházatyák olvasása fordította a katolikus vallás felé; úgy találta, az Eucharisztiáról való nézeteik a katolikus megközelítéshez állnak legközelebb. Ahogy utánagondolt és utánaolvasott, úgy látta, a Bibliában leírtakhoz legközelebb a katolikus tanítás áll Krisztus valóságos jelenlétéről az Oltáriszentségben.

Követőinek Stephen K. Ray Upon This Rock („Erre a sziklára”) című könyvét ajánlja a pápaság történetével kapcsolatban, illetve beszél nekik arról is, milyen nehéz számára a protestáns gyerekkora után Máriára másképp tekinteni.

Az áttérést bejelentő videóban Lizzie elmagyarázza: „Azt szeretném, hogy mindenki tudja: én nem akartam, hogy ez történjen. Sokat küzdöttem, hogy valahogy intellektuálisan kikeveredjek ebből. Nem akartam katolikus lenni. Nem csak azt gondoltam, hogy a katolicizmusnak nincs igaza, valahogy nem szerettem az egésznek a hangulatát. Bármi szívesebben lettem volna, mint katolikus.”

Ugyanakkor – tette hozzá a 23 éves lány –, nem volt más választása, mint az áttérés, amikor rádöbbent, hogy a katolicizmus mégiscsak hiteles.

Forrás és fotó: Catholic Herald

Magyar Kurír
(vn)

Kapcsolódó fotógaléria