Kiállítás nyílt a pápai Szent Benedek-plébánia hetvenéves múltjáról

Kishírek – 2018. november 16., péntek | 16:03

A Szent Benedek-plébánia alapítása óta eltelt hetven év emlékezetes pillanatainak, jeles személyiségeinek állít emléket az a kiállítás, amelyet november 6-án nyitottak meg Pápán, a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola aulájában.

A megnyitón Szijártó László esperes, plébános elmondta: 1948-ban nem volt dicsőség plébániát alapítani. Amikor államosították az egyházi iskolákat, feloszlatták a szerzetesrendeket, a pápai Fő utcai bencés rendház néhány szerzetese elkezdte szervezni a tókerti Szent Benedek-plébániát. Mindezt egy olyan korban, amikor nem volt könnyű ezt megtenni.

A plébános úgy fogalmazott, ahogy akkoriban, úgy ma sem könnyű kereszténynek lenni, annak ellenére, hogy most nincs diktatúra. De kötelességünk és feladatunk az őseink hitéből táplálkozni és azt továbbadni a következő generációnak.

A kiállítást Unger Tamás, a város alpolgármestere nyitotta meg, felidézve, hogy a kezdetekkor az egykori bencés gimnázium tanárai munkálkodtak a plébániai közösség létrehozásán, így nem véletlen a Szent Benedek-plébánia elnevezés. 

Forrás és fotó: papa-ma.hu/Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria