Klikkelj és imádkozz! – Ima-appot indít a pápai imahálózat

Kitekintő – 2017. május 7., vasárnap | 19:51

A pápa világméretű imahálózata hivatalos ima-appot hozott létre, amely „Klikkelj és imádkozz!” felszólítással világszerte arra hívja az embereket, hogy kapcsolódjanak be Ferenc pápa havonta változó imaszándékába és a mindennapos imádságba.

Az új alkalmazással a világméretű imahálózat – a szentatya aktuális havi imaszándékáról készített videoüzenet követése mellett – mindennapos imádságra is hív. A felhasználók naponta háromszor imádságra indító, három-négy mondatos üzeneteket kapnak mobilkészülékükre. A rövid elmélkedések azt kívánják elősegíteni, hogy a napok során újra és újra Istenre tudjuk irányítani figyelmünket.

Az ingyenes profil lehetővé teszi, hogy a  regisztrált felhasználók saját imádságokat tegyenek közzé az alkalmazáson, egy-egy képpel. Más felhasználók rákattinthatnak az adott imádságra, vagy kommentálhatják azt. Az applikáció használatával a pápai imahálózatot is támogatják.

Az ima-app-tartalmakat a Klikkelj és imádkozz! internetes oldaláról is le lehet tölteni: www.clicktopray.org.

A Klikkelj és imádkozz! mintegy imádságos Facebookként kíván működni – szerepel a szolgáltatás német nyelvű leírásában. Az alkalmazás Portugáliában már két éve működik. Az imaapostolság e kezdeményezését a jezsuita rend és a német püspöki konferencia is támogatja.

Forrás: Kathpress.at

Fotó: Clicktopray.org

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria