Görögkatolikus gyermekekkel találkozott a finn Mikulás - KÉPGALÉRIÁVAL

Hazai – 2014. december 2., kedd | 18:01

Magyarországra érkezését követően december 1-jén és 2-án a Hajdúdorogi Egyházmegye látta vendégül Joulupukkit, a lappföldi Mikulást – tájékoztatott az egyházmegye.

KÉPGALÉRIA - klikk a képre!

December 1-jén délután a debreceni Szent Efrém görögkatolikus iskolában fogadta Kocsis Fülöp megyéspüspök és mintegy háromszáz gyermek Joulupukkit, aki a kicsik éneke után elmondta: „Én idős vagyok, és vannak fiatalok, még fiatalabbak itt, de mindannyiunknak ugyanaz a célunk, hogy ezt a világot egy kicsit szebbé tegyük.”

Ezt követően a Mikulást a megyéspüspök köszöntötte, aki szerint fontos, hogy a gyerekek a negyedik században élt püspök, Szent Miklós történetét is ismerjék.

Az ünnepség végén a gyermekek természetesen ajándékcsomagokat is kaptak Joulupukkitól.

December 2-án Hodászon, az Angyalok Kertje Görögkatolikus Óvodában várták a helyi óvodások, a nyíregyházi Sója Miklós Görögkatolikus Általános Iskola kisdiákjai, valamint a nyíregyházi lakóotthon gyermekei a Mikulást, aki természetesen ide sem érkezett üres kézzel.

A teli zsákkal érkező Mikulás tolmácsolta a kicsiknek a lappföldi gyerekek üdvözletét, majd a karácsonyra való készülődésről és a hagyományok ápolásának fontosságáról mesélt a nekik. Szavai szerint a karácsony összeköti az összes gyereket és felnőttet a földön, így lehet közösen egy jobb világot építeni.

Joulupukki a gyerekekkel való találkozása után felkereste Máriapócsot, ahol meglátogatta a kegytemplomot, és megtekintette a könnyező Istenszülő-ikont.

Fotó: Efrém.hu, Zadubenszki Norbert

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria