Együtt készülnek a fiatalok karácsonyra Szatmárnémetiben

2017. december 6. szerda 10:01

Az egyházmegyei ifjúsági iroda segédanyagát felhasználva tartották meg Szatmárnémetiben december 3-án az első adventi imaórát.

A korábbi szokáshoz képest változás, hogy idén nem a szokott plébániatemplomokat látogatják a hívek, s nem mindig csak egy, az adott plébániához tartozó ifjúsági közösség készül, hanem a város minden közösségének fiataljai közösen szervezik meg az elmélkedőalkalmakat, s mindenhonnan részt is vesznek rajtuk.

Az első adventi vasárnapon a Kálvária-templomban Virrasztás címmel találkoztak, és próbáltak elcsendesedni. Az advent a várakozásról, a csendről és a virrasztásról egyaránt szól – erre emlékeztetett elmélkedésében Barta Barnabás ifjúsági és ministránslelkész is.

Taizéi hangulatban telt az első imaóra, az ennek megfelelő énekekkel, időt hagyva a csendre is, imákkal, elmélkedésekkel. Meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját, zsoltároztak és felolvasták a napi evangéliumi részt is.

A következő vasárnapon este hét órától a Szent József-templomban találkoznak a hívek, hogy folytassák az adventi felkészülésüket.

Forrás és fotó: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
nagyheti-es-husveti-szertartasok-2018-ban
Nagyheti és húsvéti szertartások az érseki és püspöki székhelyeken 2018-ban

Az alábbiakban a húsvéti időszak ünnepi püspöki szentmiséinek és szertartásainak helyszínéről és időpontjáról tájékozódhatnak.

2018. március 23. péntek
a-borunk-ala-bujt-isten-megjelent-varga-laszlo-puspokkel-keszult-interjukotet
A bőrünk alá bújt Isten – megjelent a Varga László püspökkel készült interjúkötet

A Magyar Kurír gondozásában, az Új Ember Kiadványok sorozatban jelent meg a Varga László kaposvári megyéspüspökkel készült interjúkötet.

2018. március 23. péntek