Együtt készülnek a fiatalok karácsonyra Szatmárnémetiben

2017. december 6. szerda 10:01

Az egyházmegyei ifjúsági iroda segédanyagát felhasználva tartották meg Szatmárnémetiben december 3-án az első adventi imaórát.

A korábbi szokáshoz képest változás, hogy idén nem a szokott plébániatemplomokat látogatják a hívek, s nem mindig csak egy, az adott plébániához tartozó ifjúsági közösség készül, hanem a város minden közösségének fiataljai közösen szervezik meg az elmélkedőalkalmakat, s mindenhonnan részt is vesznek rajtuk.

Az első adventi vasárnapon a Kálvária-templomban Virrasztás címmel találkoztak, és próbáltak elcsendesedni. Az advent a várakozásról, a csendről és a virrasztásról egyaránt szól – erre emlékeztetett elmélkedésében Barta Barnabás ifjúsági és ministránslelkész is.

Taizéi hangulatban telt az első imaóra, az ennek megfelelő énekekkel, időt hagyva a csendre is, imákkal, elmélkedésekkel. Meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját, zsoltároztak és felolvasták a napi evangéliumi részt is.

A következő vasárnapon este hét órától a Szent József-templomban találkoznak a hívek, hogy folytassák az adventi felkészülésüket.

Forrás és fotó: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
nekilendulni-szeretetbol-orommel-elbucsuztunk-egerszaloktol2
Nekilendülni, szeretetből, örömmel – Elbúcsúztunk Egerszalóktól

Július 15-én érkezett záró napjához az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat. Kármelhegyi Boldogasszony ünnepén, Egerszalók búcsúnapján Ternyák Csaba érsek összegzésre kérte a résztvevőket. „Nehézséggel jár kereszténynek lenni, de az öröm és a szeretet az, ami igazán kereszténnyé tesz.”

2018. július 15. vasárnap
ferenc-papa-az-evangelium-hirdetoi-nem-menedzserek-nem-turnezo-celebek
Ferenc pápa: Az evangélium hirdetői nem menedzserek, nem turnézó celebek!

Július 15-én, vasárnap délben az evangélium hiteles hirdetésének jellemzőiről elmélkedett a Szentatya, majd elimádkozta az Úrangyalát a Szent Péter téren összegyűlt hívőkkel.

2018. július 15. vasárnap