Együtt készülnek a fiatalok karácsonyra Szatmárnémetiben

2017. december 6. szerda 10:01

Az egyházmegyei ifjúsági iroda segédanyagát felhasználva tartották meg Szatmárnémetiben december 3-án az első adventi imaórát.

A korábbi szokáshoz képest változás, hogy idén nem a szokott plébániatemplomokat látogatják a hívek, s nem mindig csak egy, az adott plébániához tartozó ifjúsági közösség készül, hanem a város minden közösségének fiataljai közösen szervezik meg az elmélkedőalkalmakat, s mindenhonnan részt is vesznek rajtuk.

Az első adventi vasárnapon a Kálvária-templomban Virrasztás címmel találkoztak, és próbáltak elcsendesedni. Az advent a várakozásról, a csendről és a virrasztásról egyaránt szól – erre emlékeztetett elmélkedésében Barta Barnabás ifjúsági és ministránslelkész is.

Taizéi hangulatban telt az első imaóra, az ennek megfelelő énekekkel, időt hagyva a csendre is, imákkal, elmélkedésekkel. Meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját, zsoltároztak és felolvasták a napi evangéliumi részt is.

A következő vasárnapon este hét órától a Szent József-templomban találkoznak a hívek, hogy folytassák az adventi felkészülésüket.

Forrás és fotó: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
veszprem-megye-tiszteletbeli-polgara-lett-marfi-gyula
Veszprém megye tiszteletbeli polgára lett Márfi Gyula

December 15-én a veszprémi Megyeháza dísztermében ünnepi közgyűlést tartott Veszprém Megye Önkormányzata megalakulásának évfordulóján. A közgyűlésen tiszteletbeli polgári címmel tüntették ki Márfi Gyula érseket.

12:02
akit-megalaznak-azt-folmagasztaljak-papi-sorsok-56-utan
Akit megaláznak, azt fölmagasztalják – papi sorsok ’56 után

A Kádár-rezsim egyházpolitikájáról és az 1956-os forradalmat követő megtorlásról rendeztek konferenciát december 15-én az Országház Felsőházi termében. A „Halálra ítélve – papi sorsok ’56 után” című rendezvényen részt vett Veres András, az MKPK elnöke és Székely János szombathelyi megyéspüspök.

2017. december 15. péntek