Együtt készülnek a fiatalok karácsonyra Szatmárnémetiben

2017. december 6. szerda 10:01

Az egyházmegyei ifjúsági iroda segédanyagát felhasználva tartották meg Szatmárnémetiben december 3-án az első adventi imaórát.

A korábbi szokáshoz képest változás, hogy idén nem a szokott plébániatemplomokat látogatják a hívek, s nem mindig csak egy, az adott plébániához tartozó ifjúsági közösség készül, hanem a város minden közösségének fiataljai közösen szervezik meg az elmélkedőalkalmakat, s mindenhonnan részt is vesznek rajtuk.

Az első adventi vasárnapon a Kálvária-templomban Virrasztás címmel találkoztak, és próbáltak elcsendesedni. Az advent a várakozásról, a csendről és a virrasztásról egyaránt szól – erre emlékeztetett elmélkedésében Barta Barnabás ifjúsági és ministránslelkész is.

Taizéi hangulatban telt az első imaóra, az ennek megfelelő énekekkel, időt hagyva a csendre is, imákkal, elmélkedésekkel. Meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját, zsoltároztak és felolvasták a napi evangéliumi részt is.

A következő vasárnapon este hét órától a Szent József-templomban találkoznak a hívek, hogy folytassák az adventi felkészülésüket.

Forrás és fotó: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
otszazan-az-egymilliobol-rozsafuzert-imadkozo-gyermekek-tanusagtetele-szolnokon
Ötszázan az egymillióból – Rózsafüzért imádkozó gyermekek tanúságtétele Szolnokon

A Magyar Katolikus Egyház is csatlakozott a kezdeményezéshez, amelynek keretében október 18-án világszerte gyermekek imádkozzák együtt a rózsafüzért a világ egységéért és békéjéért. Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” imalánc egyik hazai helyszínére, Szolnokra látogattunk.

2018. október 18. csütörtök
ujabb-vilagmeretu-szentsegimadasra-hivnak-krisztus-kiraly-founnepenek-eloestejen
Újabb világméretű szentségimádásra hívnak Krisztus Király főünnepének előestéjén

Egyórás szentségimádásra hívnak Krisztus Király főünnepének előestéjén, november 24-én, szombaton a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve az esemény szervezői.

2018. október 18. csütörtök