Különleges pünkösdvárás a kazincbarcikai görögkatolikus óvodában

Kishírek – 2016. május 18., szerda | 12:44

Három éve hagyomány az Angyalkert Görögkatolikus Óvodában, hogy pünkösd előtt, az éj leple alatt az intézmény udvarát virágokkal ültetik tele. Idén május 9-én éjjel ültették be a virágokat az óvoda udvarára.

Az óvodapedagógusok Janka Gábor parókus és a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium közösségi szolgálatot végző diákjai segítségével, négy virágbolt és egy kertészet adományainak köszönhetően virágoztatták fel az óvoda udvarát. Az ünnepi programsorozat két nappal később pünkösdi vásárral folytatódott, amelyet hagyományteremtő szándékkal szerveztek meg. A gyermekek kézműves alkotásait árusították, ezek bevételét egy udvari játék beszerzésére ajánlották föl a szülők.

A pünkösdi népszokások is megelevenedtek az óvoda udvarán. Elsőként az óvoda néptánccsoportja tartott év végi bemutatót, majd a Ragályi Balassi Bálint Általános Iskola és az Edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei léptek színpadra, szintén néptáncos produkcióval. A műsorszámok után a Csender zenekar gondoskodott a jó hangulatról. Az ünnepséget közös táncházzal és nótaszó zárta.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria