Megjelent a Piarista evangéliumos könyv

Megszentelt élet – 2017. december 18., hétfő | 14:01

Napi evangéliumos zsebkönyvet jelentetett meg a piarista rend 2018-ra. A kiadvány az evangélium gyakori olvasását szeretné segíteni, valamint a napi imádságban akar támpontot nyújtani. Az evangéliumi szakaszokhoz nyolc szerzetes írt elmélkedést.

Az 508 oldalas, zsebkönyv formájú kiadványt elsősorban középiskolásoknak és a felnőtt korosztálynak szánták. A Magyarországon egyedülálló kötet azt kívánja elősegíteni, hogy az olvasók kialakíthassák az evangélium rendszeres, imádságos olvasásának szokását.

„Az evangéliumos könyvben minden naphoz elmélkedéseket is írtunk – szólítják meg a kiadvány előszavában Márkus Roland és Tőzsér Endre piaristák az olvasókat. – Ezek között némelyek főleg a szöveg megértését szolgálják, mások inkább a szöveg életünkre alkalmazását, de vannak olyanok is, amelyek konkrét példák az evangéliummal való imádságos találkozásra. Lesznek olyan szövegek, amelyek tetszenek nektek. De mások esetleg nem tetszenek, vagy nehezen érthetőnek találjátok őket, esetleg nem értetek egyet velük. Nem baj! A lényeg az, hogy legyetek nyitottak. A lényeg az, hogy mindennap elinduljon bennetek valami, és saját magatok is elkezdjetek az evangéliummal imádkozni. A lényeg az, hogy kialakítsátok azt a módot, ahogyan ti imádkoztok, ahogyan ti fogalmaztok, a saját nyelveteken, a saját stílusotokban.”

Hétköznapokon csak az evangélium szövegét, vasárnapokon, főünnepeken és fontosabb napokon mindegyik olvasmány szövegét közli a kiadvány. Az egyházi ünnepeken kívül a piarista ünnepeket és emléknapokat is feltünteti az evangéliumos könyv. A hónapok végén Ferenc pápától olvasható egy-egy idézet, a kötet végén pedig a szentmise és a gyónás rendje, valamint a fontosabb imák, énekek szövege található.

A kiadványt a piarista ajándékbolton (az interneten) keresztül bárki megrendelheti kedvezményes, 1000 forintos áron; vagy személyesen Budapesten: hétköznap 9 és 19 óra között az ún. „C portán” (Piarista köz 2.), hétvégén 9 és 19 óra között a Sapientia portáján („B porta”) (Piarista köz 1.)., vagy vidéken a piarista iskolákban és templomokban.

A piarista ajándékbolt elérhetősége: http://bolt.piarista.hu/. További információ vagy nagyobb tételben való megrendelés esetén a piarista ifjúságpasztorációs irodánál lehet érdeklődni az ifjusagpasztoracio@piarista.hu e-mail címen.

Forrás és fotó: Piaristák Magyarországi Rendtartománya

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria