Legalább huszonöten meghaltak a kairói Szent Péter kopt templomban történt robbantásban

2016. december 11., vasárnap | 16:20

Legalább huszonöten meghaltak és több mint harmincöten megsebesültek a Kairó központjában, a Szent Péter kopt templomban történt robbantásban december 11-én.

A Szent Péter-templomban éppen liturgiát tartottak, amikor helyi idő szerint délelőtt tíz óra körül bomba robbant az épületben. A templom közvetlen közelében található a Szent Márk kopt székesegyház, mely az egyiptomi kopt ortodox egyház központja, a kopt pápa székhelye. A főtemplomot éppen felújítják, ezért nem ott tartották a vasárnapi liturgiát.

Az egyiptomi állami hírügynökség szerint a bombát bedobták a Szent Péter-templomba, az AP hírügynökség viszont úgy tudja, elhelyezték azt az épületben. Egyelőre semmilyen szervezet nem vállalta magára a robbantást.

Egy nappal korábban, december 10-én szintén robbanás történt Egyiptomban, akkor a Kairóhoz közeli gízai piramisokhoz vezető út mentén hat rendőrt ölt meg egy bomba.

Ugyancsak december 10-én Isztambulban is merénylet történt: több pokolgép is robbant a Besiktas futballstadionja közelében. Ott harmincnyolcan haltak meg és százötvenöten megsebesültek.

Ferenc pápa a vasárnapi úrangyala imádság után mondott beszédében külön megemlékezett az áldozatokról: „Imádkozzunk az utóbbi órákban – több országban – történt barbár terrortámadások áldozataiért is. A helyszínek különbözők, de az erőszak sajnos ugyanaz, amely halált és pusztítást hoz, de a válasz is ugyanaz: a hit Istenben és az egység a civilizált emberi együttélésre jellemző erényekben. Szeretném kifejezni különleges közelségemet kedves testvéremhez, II. Tavadrosz pápához [a kopt ortodox egyház pátriárkájához] és az ő közösségéhez; imádkozom az elhunytakért és a sebesültekért.”

Forrás: Pravmir.com, MTI

Fotó: Pravmir.com

Magyar Kurír
(sza)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Címkék: terrorizmus
Vezető híreink – olvasta már?
hittel-multbol-jovobe-mindszenty-szobrot-avattak-petofiszallason
Hittel a múltból, a jövőbe – Mindszenty-szobrot avattak Petőfiszálláson

A Mindszenty Társaság és a Magyar Pálos Rend meghívására gyűltek össze a hercegprímás szobrának avatására, valamint a társaság alapította Mindszenty-emlékérem átadására az ünneplők Petőfiszállás-Pálosszentkúton március 23-án. Az ünnepen Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be szentmisét.

2019. március 23., szombat
a-biblia-uzenete-napunk-gyumolcset-hozza-meg
Napunk gyümölcsét hozza meg

Nagyböjt 3. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 13,1–9)

2019. március 23., szombat