Lelkinapon vettek részt a pécsi Néri Szent Fülöp Katolikus Iskola pedagógusai

Hazai – 2015. november 7., szombat | 13:00

Milyen a katolikus iskola? Milyen a katolikus pedagógus? – ezekre a kérdésekre keresték a választ a pécsi Néri Szent Fülöp Katolikus Iskola és Óvoda pedagógusai november 5-én Udvardy György püspök vezetésével. A programon részt vett Kövesi Ferenc plébános, az iskola püspöki biztosa is.

A lelkinapon Udvardy György megyéspüspök a katolikus iskola és a katolikus pedagógus szerepéről beszélt a mintegy harminc résztvevőnek.

Milyen a katolikus iskola? Milyen a katolikus pedagógus? – a Néri Szent Fülöpról elnevezett óvodában és iskolában ezek a kérdések különösen fontosak, hiszen évtizedekig állami intézményként működött, és halmozottan hátrányos helyzetű, főként roma fiatalok oktatásával-nevelésével foglalkoznak. A főpásztor támogatásáról biztosította az intézményt szociális feladatainak ellátásában is.

Emberkép, istenkép, szeretet; az ember, mint katolikus pedagógus; a katolikus iskola és a katolikus pedagógus feladata – többek között ezeket a témaköröket járta körül előadásában a főpásztor a lelkinapon. Udvardy György megyéspüspök kiemelte az ember szerepét az egyházban, az iskolában, az oktatásban.

* * *

A Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola és Óvoda fejlesztései az elmúlt három évben eredményesen hozzájárultak Pécs leszakadó, keleti városrészének felzárkózásához. A keleti városrészben is vannak értékek: ezt támasztja alá az intézmény sikeres esélyegyenlőségi programja. Az Innovatív iskola projekten belül megvalósuló A város peremén is van esélyed programon kívül egy hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatot is létrehozott az intézmény.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Loósz Róbert

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria