Lengyel szerzetesnővérek táncos videóval invitálták a fiatalokat Krakkóba

Kitekintő – 2016. július 21., csütörtök | 19:08

Az Irgalmasság Anyja Nővérei Kongregációjából, Szent Fausztina rendjéből való lengyel szerzetesnővérek ezzel a videóval biztatták a fiatalokat az Ifjúsági Világtalálkozón való részvételre, amely július 25-én kezdődik Krakkóban.

A Myślibórzban élő nővérek tánccal fejezték ki örömüket, és ezzel bátorították a fiatalokat a krakkói Ifjúsági Világtalálkozón való részvételre.

A július 25–31. között zajló eseményre Magyarországról mintegy négyezer fiatal regisztrált, az előtalálkozó július 20-án kezdődött közös imaalkalmakkal, kulturális eseményekkel, koncertekkel, városjátékokkal és sportolási lehetőségekkel.

Az ifjúsági világtalálkozók meghatározó, szerves részei a központi eseményeket megelőző előtalálkozók; az „egyházmegyei napok” célja, hogy a gyakran távoli földrészekről is érkező zarándokok a nemzetközi rendezvény pörgős tempójához képest talán kicsit elmélyültebben találkozzanak a fogadó ország kultúrájával, lelkiségével, szokásaival. Minden lengyel egyházmegye, amely előtalálkozónak ad otthont, erre a hétre egy bibliai helyszín nevét veszi fel, megalapozva ezzel programja lelkiségét, fókuszpontjait.


Egyes csoportok nem a lengyel egyházmegyék által szervezett, hanem lelkiségi mozgalmak által koordinált előtalálkozókon vesznek részt: a jezsuiták, a ferencesek, az Emmánuel közösség, a Vincés Család és még sok más szerzetesközösség és lelkiségi mozgalom készül az IVT-re, fiatalokat egybegyűjtve a világ minden részéről, hogy megismerhessék azok tapasztalatát, akik az adott lelkiséget élik mindennapjaikban.

Az Egyesült Államokból 40 ezer fiatal készülődik Krakkóba, ami rekordszámú amerikai résztvevőt jelent az IVT-k történetében, ha nem számítjuk az Észak-Amerikában rendezett két ifjúsági világtalálkozót: 1993-ban Denver, 2002-ben pedig Toronto adott otthont a rendezvénynek. A 18–30 év közötti fiatalokat 85 püspök kíséri el Krakkóba. Az IVT hivatalos mobilalkalmazása (Pilgrim) mellett az amerikai résztvevőknek külön applikációt fejlesztettek a helyi püspöki konferencia megbízásából Pilgrimage néven.

A magyar fiatalokat hat főpásztor kíséri Krakkóba: Erdő Péter, Beer Miklós, Kocsis Fülöp, Orosz Atanáz, Székely János és Udvardy György fog számukra katekéziseket tartani az Ifjúsági Világtalálkozó alatt.

Forrás és fotó: Aleteia; USCCB

Magyar Kurír
(vn)

Kapcsolódó fotógaléria