Ma kezdődik a csíksomlyói ifjúsági találkozó

2018. augusztus 14. kedd, 11:50

Augusztus 14-én kezdődik a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye legnagyobb ifjúsági rendezvénye, a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó, a CSIT. A rendezvénynek idén is a dévai Szent Ferenc Alapítvány Szent István Kollégiuma és a hozzátartozó Mária-kert ad otthont.

A 45 fős szervezőcsapat munkáját 160 önkéntes segítette már az előkészületekben is. Számukra az elmúlt hétvégén felkészítőt tartottak, és ők készítették elő a terepet a találkozó résztvevőinek fogadására. Az idei CSIT-re mintegy hétszáz résztvevőt várnak, de a nyitó napon még van lehetőség a helyszínen is jelentkezni.

A szervezők célja a fiatalokat segíteni abban, hogy megtapasztalják Isten szeretetét, irgalmát. Hitükben is erősíteni szeretnék a résztvevőket, hogy hazatérve közösségre találjanak, ismerjék fel hivatásukat, feladatukat, és a társadalomban is vallják meg hitüket. 

„Táruljatok fel, örök kapuk, hadd vonuljon be a dicsőség királya!” (Zsolt 24,7) – ez a bibliai idézet az idei találkozó mottója. A CSIT ünnepélyes megnyitója kedden 19.30 órakor kezdődik. Az ötnapos rendezvényen három korosztályba sorolják a résztvevőket. Délelőttönként a 14–16 éveseknek Majoros Tibor akolitus, a 17–19 éves korosztály számára Gergely Panna, a marosvásárhelyi Magvető Közösség tagja, a 20 év fölöttieknek Borota Gábor pszichológus tart lélekindító előadásokat, amelyeket kiscsoportos beszélgetések követnek. Délutánonként műhelyfoglalkozásokra, sport- és szabadidős tevékenységekre várják a fiatalokat. Többek között lesz focibajnokság, airsoft, íjászat, asztalitenisz-, méta-, röplabdabajnokság, vizesluficsata, számháború, quadozás, pólófestés, süthető gyurmázás és nemezelés is. A beszélgetős műhelyekben többek között szó lesz a párkapcsolatról, házasságról és a papi hivatásról. Az idei találkozó csúcspontja ezúttal is a csütörtöki szentségimádás. Szerdán este több szórakozási lehetőség lesz, például színházi előadás és néptánc, pénteken este a CSIT Band dicsőítő koncertjét tűzték műsorra. A hét folyamán a rendezvényre ellátogatnak az egyházmegye elöljárói is.

Az idei CSIT fő támogatói: a Bethlen Gábor Alap, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Hargita megye Tanácsa.

További információk a CSIT weboldalán és Facebook-oldalán találhatók.

Forrás és fotó: CSIT Médiacsapata

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
jotekonysagi-koncert-perbali-szent-anna-templom-javara
Jótékonysági koncertet szerveznek a perbáli Szent Anna-templom javára

„Mindnyájan egyért” mottóval jótékonysági koncertet szerveznek a tűzben súlyosan megrongálódott perbáli katolikus templom javára március 17-én, vasárnap a budapesti MOM Kulturális Központ színháztermében.

12:19
bognar-tamas-labodi-plebanos-jezus-nem-mosolytalan-egyhazat-alapitott-de-mi-ridegge-tesszuk
Bognár Tamás lábodi plébános: Jézus nem mosolytalan egyházat alapított, de mi rideggé tesszük

Szülei arra tanították, hogy ne „valaki”, hanem egyszerűen csak jó ember legyen. „Tapsi atya” az öröm embere. Vallja, hogy Jézus nem egy rideg, mosolytalan egyházat alapított; mi tesszük sokszor azzá. Bognár Tamással Lőrincz Sándor készített interjút, mely a Somogyi Hírlapban jelent meg.

2019. február 21. csütörtök