Ma kezdődik a csíksomlyói ifjúsági találkozó

2018. augusztus 14. kedd 11:50

Augusztus 14-én kezdődik a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye legnagyobb ifjúsági rendezvénye, a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó, a CSIT. A rendezvénynek idén is a dévai Szent Ferenc Alapítvány Szent István Kollégiuma és a hozzátartozó Mária-kert ad otthont.

A 45 fős szervezőcsapat munkáját 160 önkéntes segítette már az előkészületekben is. Számukra az elmúlt hétvégén felkészítőt tartottak, és ők készítették elő a terepet a találkozó résztvevőinek fogadására. Az idei CSIT-re mintegy hétszáz résztvevőt várnak, de a nyitó napon még van lehetőség a helyszínen is jelentkezni.

A szervezők célja a fiatalokat segíteni abban, hogy megtapasztalják Isten szeretetét, irgalmát. Hitükben is erősíteni szeretnék a résztvevőket, hogy hazatérve közösségre találjanak, ismerjék fel hivatásukat, feladatukat, és a társadalomban is vallják meg hitüket. 

„Táruljatok fel, örök kapuk, hadd vonuljon be a dicsőség királya!” (Zsolt 24,7) – ez a bibliai idézet az idei találkozó mottója. A CSIT ünnepélyes megnyitója kedden 19.30 órakor kezdődik. Az ötnapos rendezvényen három korosztályba sorolják a résztvevőket. Délelőttönként a 14–16 éveseknek Majoros Tibor akolitus, a 17–19 éves korosztály számára Gergely Panna, a marosvásárhelyi Magvető Közösség tagja, a 20 év fölöttieknek Borota Gábor pszichológus tart lélekindító előadásokat, amelyeket kiscsoportos beszélgetések követnek. Délutánonként műhelyfoglalkozásokra, sport- és szabadidős tevékenységekre várják a fiatalokat. Többek között lesz focibajnokság, airsoft, íjászat, asztalitenisz-, méta-, röplabdabajnokság, vizesluficsata, számháború, quadozás, pólófestés, süthető gyurmázás és nemezelés is. A beszélgetős műhelyekben többek között szó lesz a párkapcsolatról, házasságról és a papi hivatásról. Az idei találkozó csúcspontja ezúttal is a csütörtöki szentségimádás. Szerdán este több szórakozási lehetőség lesz, például színházi előadás és néptánc, pénteken este a CSIT Band dicsőítő koncertjét tűzték műsorra. A hét folyamán a rendezvényre ellátogatnak az egyházmegye elöljárói is.

Az idei CSIT fő támogatói: a Bethlen Gábor Alap, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Hargita megye Tanácsa.

További információk a CSIT weboldalán és Facebook-oldalán találhatók.

Forrás és fotó: CSIT Médiacsapata

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
egymillio-gyermek-imadkozza-rozsafuzert
Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva október 18-án, magyarországi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. Számos helyen ezért akár a tanítást is felfüggesztik erre az időre.

2018. szeptember 20. csütörtök
elhunyt-gaal-endre
Elhunyt Gaál Endre

Életének 73., áldozópapságának 50. évében elhunyt Gaál Endre protonotárius, kanonok, nagyprépost, teológiai tanár. Az alábbiakban közzétesszük az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményét és a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium Facebook-oldalán megjelent nekrológot.

2018. szeptember 20. csütörtök