Magyarország új nunciusa átadta a megbízólevelét

2018. szeptember 5. szerda 19:31

Michael August Blume apostoli nuncius, az Apostoli Szentszék új budapesti nagykövete átadta megbízólevelét Áder János köztársasági elnöknek a Sándor-palotában szeptember 5-én délután – tájékoztatta szerkesztőségünket Depaula Flavio, az Apostoli Nunciatúra titkára.

Ezt követően a nuncius, akinek papi hivatása kibontakozásában is fontos szerepet játszott a magyar közösség, nemzeti emlékhelyünkön, a Hősök terén megkoszorúzta az ismeretlen katona sírját.

Ferenc pápa július 4-én nevezte ki Michael August Blume alessanói (Alexanum) címzetes érseket, verbita szerzetest Magyarország apostoli nunciusává.

Michael August Blume SVD, aki South Bendben (Indiana, Amerikai Egyesült Államok) született 1946. május 30-án, legutóbb Ugandában szolgált apostoli nunciusként.

Verbita szerzetes, 1972. december 23-án szentelték pappá szülővárosában. Matematikai baccalaureatusi fokozatot, majd Rómában, a Pápai Gergely Egyetemen teológiai diplomát szerzett.

1975 és 1983 között teológiai tanár volt a ghánai Cape Coast regionális szemináriumában. 1983 és 1990 között az Isteni Ige Társasága ghánai és togo-benini tartományának elöljárójaként szolgált. 1990 és 1994 között az Isteni Ige Társasága generális tanácsának titkári tisztségét töltötte be.

Michael August Blume apostoli nuncius (középen) Germano Penemotével, a nunciatúra eddigi ügyvivőjével (balra) és Depaula Flavio titkárral

1995. április 1-jétől szolgálatot teljesített az Elvándorlók és Úton Lévők Lelkipásztori Gondozásának Pápai Tanácsánál, 2000. április 6-tól  a testület titkárhelyettese volt.

2005. augusztus 24-én Benin és Togo apostoli nunciusává nevezték ki. 2013. február 2-án ugandai apostoli nunciusi kinevezést kapott.

Angolul, olaszul, franciául és németül beszél.

Fotó: Apostoli Nunciatúra, MTI, Lambert Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-ne-gondoljuk-hogy-meg-tudunk-valtozni-szentlelek-segitsege-nelkul
Ferenc pápa: Ne gondoljuk, hogy meg tudunk változni a Szentlélek segítsége nélkül!

November 21-én a Szentatya a tízparancsolat utolsó mondatairól tartotta katekézisét: „Ne kívánd el felebarátod feleségét […], ne kívánj el semmi egyebet, ami az övé!” Hangsúlyozta, hogy e felszólítások a bajok gyökerére mutatnak rá, a bennünk rejlő helytelen kívánságokra, melyektől csak Isten tisztíthatja meg a szívünket.

16:25
papnovendekek-titkos-elete-hat-csapat-300-perc-tomeny-futball
A papnövendékek titkos élete: Hat csapat, 300 perc tömény futball

Az elmúlt hétvégén, november 16–18-ig egy különleges focikupától volt hangos az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok. Hat szeminárium kispályás focicsapata mérte össze tudását a Magyar Sion „futballarénájában”. Müller Márk papnövendék írását adjuk közre.

09:45