Magyarországon is várják az aláírásokat a születendő élet védelméért

Hazai – 2013. január 24., csütörtök | 12:58

Az Egy közülünk Európai Polgári Kezdeményezés már az interneten keresztül is aláírható a www.egykozulunk.hu oldalon az Aláírom fülre kattintva!

Az Európai Polgári Kezdeményezés célja, hogy 1 millió európai polgár közvetlenül kérje fel az Európai Bizottságot, hogy az Unióhoz tartozó ügyekben a polgárok kérésére jogszabályt alkosson. Az Egy közülünk kezdeményezés azt kéri, hogy az Európai Unió illetékességébe tartozó ügyekben a fogantatástól kezdve minden embert illessen meg az élethez, a méltósághoz és az integritáshoz való jog. Céljuk annak elérése, hogy az Európai Unióban közpénzekből ne támogassanak embrionális életek elpusztításával járó kísérleteket és más tevékenységeket.

Az Európai Polgári Kezdeményezés a polgárok alulról szerveződő civil akciója. Európa szerte önkéntesek, szülők, nagyszülők, fiatalok és idősek szervezik a gyűjtést. Magyarországon is számos civil szervezet csatlakozott az aláírásgyűjtéshez. A magyarországi mozgalom koordinációját az Együtt az Életért Közhasznú Egyesület munkatársai vállalták magukra.

További információkat a kezdeményezés honlapján találhat, illetve itt írhatja alá, vagy kérhet aláírásgyűjtő lapot. Papír alapon kizárólag az Európai Bizottság által jóváhagyott formanyomtatványon fogadják el az aláírásokat.

Kapcsolódó:
Egymillió aláírás az élet védelmében
EU: a neten is támogathatjuk az embriókísérletek pénzelésének leállítását

Magyar Kurír