Mária neve-búcsút tartottak Diósgyőrben

Kishírek – 2016. szeptember 14., szerda | 12:10

Háromnapos lelkigyakorlattal készültek a hívek a diósgyőri Mária neve-plébániatemplom búcsújára, melyet – csakúgy, mint a vasárnapi, szeptember 11-i ünnepi szentmisét – Szabó József Béla kanonok, az Egri Főegyházmegye zenei főigazgatója tartott, illetve mutatott be.

A lelkigyakorlat második napján Nagy Zsófia hegedűművész és Bujtás András orgonaművész működött közre a szentmisén.

A vasárnapi búcsú hagyományosan a diósgyőri országzászlónál kezdődött. A zászlófelvonás után a hívek körmenetben, énekelve vonultak a templomkertbe, ahol a felépített szabadtéri oltár köré nemcsak diósgyőriek és más miskolci plébániák hívei, hanem az egyházközség erdélyi testvérplébániájának, Gyimesfelsőloknak a képviselői is felsorakoztak. Szép számmal vettek részt az ünnepi szentmisén a plébánia területén működő Szent Ferenc Katolikus Általános Iskola pedagógusai és diákjai is.

Ugyancsak hagyomány, hogy az ünnep délutánján a plébánia előtt felépített szabadtéri színpadon műsort adnak a fiatalok. Ezúttal a Kisboldogasszony Óvoda, a Szent Ferenc és a Szent Imre Katolikus Általános Iskola, a diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskola, a Szinvavölgyi Néptáncegyüttes és a Muscial Műhely Miskolc fiataljai szórakoztatták a közönséget.

Az eseményről készült képek itt megtekinthetők.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria