Mária neve napi búcsút ünnepeltek Vasváron

2017. szeptember 12. kedd 12:10

Szeptember 10-én a Szombathelyi Egyházmegye ismert búcsújáró helyén, Vasváron köszöntötte a Szűzanyát helyi hívek és zarándokok sokasága.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Vasváron szeptember 10-én Székely János megyéspüspök mutatta be a búcsúi szentmisét, majd részt vett a városi körmeneten.

Homíliájában a főpásztor – utalva az elhangzott olvasmányra – a Szentírás folyamatos olvasására buzdította a híveket. Kiemelte: Isten Igéje lélek és élet. Önmagát adta át a szavakban, szívét rejtette az Igébe. Az embernek erre az élő isteni jelenlétre van szüksége. Korunk bajai – például a kevés házasság, kevés gyermek – is abból erednek, hogy az emberek eltávolodtak az élet forrásától. Nem engedik, hogy Isten belépjen az életükbe. Európa a kereszténységből született, Krisztus éltető forrásából, s addig tud fennmaradni, amíg ebből a forrásból meríteni tudunk – hangsúlyozta Székely János.

A főpásztor utalt a vasvári kegyhely egyik csodatörténetére is, rávilágítva mélyebb értelmére. Egy katona, Horváth Ferenc itt nyerte vissza látását, amikor a szentkút forrásában megmosta szemeit. Isten kegyelemének forrása megtanít minket látni – fogalmazott a megyéspüspök, hozzátéve: az ember sokszor vak, hogy meglássa élete értelmét, a fontos dolgokat. Ahogy a Szűzanya tiszta szívével látta isteni fiát a jászolban és a kereszt alatt, igaz lett rá: „boldogok a tiszta szívűek, mert meglátják Istent”. A kegyelem kinyithatja a mi szemeinket is, hogy életünk betlehemi jászolában, keresztjeink hordozásakor meglássuk az élő Krisztust.

A búcsúi szentmise körmenettel zárult.

Forrás és fotó: Szomathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ketezren-vettek-reszt-mariapocsi-ciganybucsun
Kétezren vettek részt a máriapócsi cigánybúcsún

„Teremts bennem tiszta szívet, ó Isten!” mottóval rendezték meg szeptember 15-e és 17-e között Máriapócson a roma közösségek zarándoklatát.

2017. szeptember 21. csütörtök
ferenc-papa-ha-hibazol-kelj-fel-nincs-emberibb-mint-hibakat-elkovetni
Ferenc pápa: Ha hibázol, kelj fel: nincs emberibb, mint hibákat elkövetni!

Szeptember 20-án különleges stílusú beszédet mondott a Szentatya: közvetlen hangnemben, tegezve buzdította reményre a szerdai általános kihallgatáson jelen lévő hívőket. A pápa katekézisét teljes terjedelmében közöljük.

2017. szeptember 20. szerda