Mária neve napi búcsút ünnepeltek Vasváron

2017. szeptember 12. kedd 12:10

Szeptember 10-én a Szombathelyi Egyházmegye ismert búcsújáró helyén, Vasváron köszöntötte a Szűzanyát helyi hívek és zarándokok sokasága.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Vasváron szeptember 10-én Székely János megyéspüspök mutatta be a búcsúi szentmisét, majd részt vett a városi körmeneten.

Homíliájában a főpásztor – utalva az elhangzott olvasmányra – a Szentírás folyamatos olvasására buzdította a híveket. Kiemelte: Isten Igéje lélek és élet. Önmagát adta át a szavakban, szívét rejtette az Igébe. Az embernek erre az élő isteni jelenlétre van szüksége. Korunk bajai – például a kevés házasság, kevés gyermek – is abból erednek, hogy az emberek eltávolodtak az élet forrásától. Nem engedik, hogy Isten belépjen az életükbe. Európa a kereszténységből született, Krisztus éltető forrásából, s addig tud fennmaradni, amíg ebből a forrásból meríteni tudunk – hangsúlyozta Székely János.

A főpásztor utalt a vasvári kegyhely egyik csodatörténetére is, rávilágítva mélyebb értelmére. Egy katona, Horváth Ferenc itt nyerte vissza látását, amikor a szentkút forrásában megmosta szemeit. Isten kegyelemének forrása megtanít minket látni – fogalmazott a megyéspüspök, hozzátéve: az ember sokszor vak, hogy meglássa élete értelmét, a fontos dolgokat. Ahogy a Szűzanya tiszta szívével látta isteni fiát a jászolban és a kereszt alatt, igaz lett rá: „boldogok a tiszta szívűek, mert meglátják Istent”. A kegyelem kinyithatja a mi szemeinket is, hogy életünk betlehemi jászolában, keresztjeink hordozásakor meglássuk az élő Krisztust.

A búcsúi szentmise körmenettel zárult.

Forrás és fotó: Szomathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kisfalusi-m-klaveria-kapta-szent-erzsebet-rozsaja-dijat
Kisfalusi M. Klavéria kapta a Szent Erzsébet rózsája-díjat

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ebben az évben Kisfalusi M. Klavériának adományozta a Szent Erzsébet rózsája-díjat. A kitüntetést Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke adta át november 17-én, Budapesten, a Szent Margit Gimnázium dísztermében megtartott ünnepségen.

2017. november 17. péntek
legyunk-huszezren-fabry-kornel-videoban-is-hiv-kozos-szentsegimadasra
Legyünk húszezren! – Fábry Kornél videóban is hív a közös szentségimádásra

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve különleges szentségimádást hirdettek meg november 25-ére: egy időben, de különböző helyszíneken imádhatjuk a világmindenség királyát.

2017. november 17. péntek