Meddő kérdések az élet kultúrájának fényében

Hazai – 2013. március 4., hétfő | 15:51

A meddőségről, a meddőség okainak kezeléséről szerveznek előadásokat orvosi, bioetikai és lelkipásztori megközelítésből lelkivezetőknek, papoknak, érdeklődőknek április 9-én, kedden 10 és 14 óra között Budapesten, a Szent István-bazilika egyik közösségi termében.

A rendezvény védnöke Bíró László, az Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferens püspöke.

Kihez fordulhatnak a katolikus házaspárok, akik megtapasztalják, hogy nem jön a baba? Ki tud nekik tanácsot adni, hogy mi az, amit megpróbálhatnak? Hogyan válasszanak a sok módszer közül? Miért nem engedi az Egyház azokat a módszereket, amikre majdnem mindenki – család, ismerősök, orvosok – rá akarják őket beszélni? Hogyan lehet elfogadni, hogy a gyerek nem „jár”, hanem ajándék..? S mit válaszolhat egy lelkivezető, ha hozzá fordulnak tanácsért? Mi az, amit a Katolikus Egyház engedélyez, és mi az, amit nem; miért nem támogatja a könnyen elérhető, közismert módszereket? Mi is egyáltalán a meddőség? Diagnózis? Vagy csak egy tünet? Milyen alapelvek mentén érdemes dönteni, és hogyan lehet lelkiismeret-furdalás nélkül törekedni arra, hogy a házasság gyümölcsöző legyen?

Ezek és hasonló gondolatok ihletik az április 9-ére tervezett előadások szervezőit, akik az elmúlt közel két évben, számos, meddőséggel küzdő párral együttműködve, megtapasztalták, hogy a fenti kérdések valós kérdések, fölmerülnek hívekben és papokban egyaránt.

Ezért most együtt keresik a választ április 9-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepének másnapján a budapesti Szent István-bazilikában, 10 és 14 óra között.

Regisztrációs lap, illetve további információ: naprotechnologia@gmail.com
Bővebben a NaProTechnológiáról: www.naprobaba.hu

Magyar Kurír