Megáldották a Mária Rádió váci stúdióját

Hazai – 2018. február 22., csütörtök | 12:33

Rádióstúdió létesült a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola Szent Miklós téri épületében, amelyet február 19-én áldott meg Beer Miklós megyéspüspök.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A főiskola a Váci Egyházmegye és a Mária Rádió együttműködésének köszönhetően kapta a stúdióberendezést, amellyel a főiskolán folyó oktatás színvonalát kívánják emelni. Az intézményben a Mária Rádió Média és misszió címmel rádiós képzést tart. A szabadon választható kurzuson a hallgatóknak lehetőségük nyílik elsajátítani a rádiózás azon ismereteit, melyek segítségével színvonalas anyagokat tudnak majd készíteni, akár egy iskolarádió számára is. A Mária Rádió ezzel az együttműködéssel helyi műsorkészítési kapacitását is bővíti.

Az eseményen jelen volt Lépes Lóránt, a magyarországi Mária Rádió műsorigazgatója, Osvay Péter, a Mária Rádió regionális felelőse, Sánta János, a főiskola ifjúsági lelkésze, valamint oktatók és hallgatók. Libor Józsefné, az intézmény rektora elmondta, a katolikus lelkiség elmélyítésében és terjesztésében fontos szerepet tölt majd be az elkövetkező időkben a rádiós szolgálat.

Beer Miklós nemcsak a helyiséget áldotta meg, hanem Isten áldását kérte a hallgatókra, az oktatókra, valamint a jövőbeli rádiómissziós szolgálatra is.

Forrás: Váci Egyházmegye

Fotó: Bölönyi Gabriella

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria